12 Μάρτιος 2015, 12:37 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Μάρτιος 2015, 12:31

Επιμένει ο Σκουρλέτης για αύξηση στον βασικό μισθό εντός του 2015

  • Σκουρλέτης: Δεν έχει τεθεί θέμα νέου μνημονίου
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)

Μπορεί η διαπραγμάτευση με τους εταίρους και τους δανειστές να βρίσκεται μόλις στην αρχή αλλά ο υπουργός Εργασίας επανέρχεται υποστηρίζοντας ότι εντός του 2015 θα ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της επαναφοράς του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.

Μιλώντας στο Mega ο Πάνος Σκουρλέτης επανέλαβε ότι η αποκατάσταση του κατώτατου μισθού θα γίνει σε δύο φάσεις και η δεύτερη φάση θα ολοκληρωθεί το 2016. Υποστήριξε, επίσης, ότι όταν έθεσε το θέμα στους εταίρους δεν εισέπραξε αντιδράσεις.

Ο υπουργός Εργασίας τάχθηκε και στο πλευρό του γενικού γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργου Ρωμανιά για τα όσα είπε σχετικά με τις λανθασμένες αναλογιστικές μελέτες που οδήγησαν σε περικοπές συντάξεων.

«Πρωτίστως η ευθύνη είναι πολιτική, καθώς υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα που δεν προσμετρήθηκαν αυτά τα στοιχεία», είπε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Οι δηλώσεις Ρωμανιά έχουν προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και του πρώην υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση. Αντίδραση υπήρξε και από τον Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος κάλεσε τον γενικό γραμματέα να αποδείξει τα όσα υποστηρίζει, ειδάλλως να παραιτηθεί.