12 Μάρτιος 2015, 10:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Μάρτιος 2015, 10:35

Διάβημα της Αθήνας στο Βερολίνο για τις δηλώσεις Σόιμπλε (βίντεο)

  • Διάβημα της Αθήνας στο Βερολίνο για τις δηλώσεις Σόιμπλε (βίντεο)
    Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς

Το… κερασάκι στην τούρτα σε ό,τι αφορά το ψυχρό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στις σχέσεις Αθηνών-Βερολίνου, προστέθηκε με το διάβημα διαμαρτυρίας που έκανε ο πρεσβευτής της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Γερμανία προς το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, μετά από εντολή του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών. Η Αθήνα θέλησε έτσι να εκφράσει τη δυσαρέσκειά της για τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς που διατύπωσε για τον Γιάνη Βαρουφάκη ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Τον κατηγόρησε ούτε λίγο ούτε πολύ ως «ανόητα αφελή» στον τρόπο που χειρίζεται τους δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ, μετά τις διευκρινίσεις που έκανε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών αναφορικά με τα περί δημοψηφίσματος για το ευρώ.

Δείτε εδώ τις δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που εξόργισαν την Αθήνα, με αποτέλεσμα να δοθεί η εντολή για διάβημα της ελληνικής κυβέρνησης προς το Βερολίνο.

Την ίδια ώρα, η αντιπαράθεση μεταξύ Αθήνας και Βερολίνου γύρω από το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου συνεχίζεται, και οι σχετικές δηλώσεις και από τις δύο πλευρές... καλά κρατούν.