12 Μάρτιος 2015, 09:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Μάρτιος 2015, 09:18

Χάος και πάλι στο Φέργκιουσον του Μιζούρι

  • Χάος και πάλι στο Φέργκιουσον του Μιζούρι

Χάος ξανά στο Φέργκιουσον του Μιζούρι των ΗΠΑ όπου πριν από λίγες ώρες δύο αστυνομικοί της κομητείας Σεν Λούις δέχτηκαν πυρά από αγνώστους έξω από το αστυνομικό τμήμα. Ο ένας στο πρόσωπο και ο άλλος στον ώμο.

Οι πυροβολισμοί ακολούθησαν διαδηλώσεις με σποραδικές συγκρούσεις συγκεντρωμένων και αστυνομικών, που οδήγησαν και σε αρκετές συλλήψεις. Για περίπου μισή ώρα τα πνεύματα είχαν ηρεμήσει πριν ακουστούν και πάλι πυροβολισμοί από άγνωστη κατεύθυνση, αναγκάζοντας αστυνομικούς και διαδηλωτές να πέσουν στο έδαφος για προστασία.

Όταν τα πυρά έπαυσαν, αυτόπτες μάρτυρες είδαν αστυνομικούς να σύρουν τραυματισμένους συναδέλφους τους μακριά από το σημείο.

Το περιστατικό συνέβη ώρες μετά την παραίτηση του αρχηγού της αστυνομίας του Φέργκιουσον Τόμας Τζάκσον. Είχε προηγηθεί δημοσιοποίηση έκθεσης του υπουργείου Δικαιοσύνης που μιλούσε για κραυγαλέες περιπτώσεις παραβίασης του συντάγματος στον τρόπο επιβολής της τάξης. Ειδικότερα, ρατσιστική στάση της αστυνομίας.

Την απομάκρυνση του Τζάκσον ζητούσαν οι διαδηλωτές μετά το φόνο του άοπλου νεαρού μαύρου Μάικλ Μπράουν από τον λευκό αστυνομικό Ντάρεν Ουίλσον στις 9 Αυγούστου της περασμένης χρονιάς, που προκάλεσε κατακραυγή σε όλη τη χώρα.