12 Μάρτιος 2015, 08:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Μάρτιος 2015, 08:50

Και το όνομα αυτού... Brussels Group

  • Οι θεσμοί ετοιμάζονται να στείλουν 4ο μνημόνιο για υπογραφή!
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Ομάδα Βρυξελλών ονομάζεται εφεξής το σχήμα διαπραγμάτευσης των θεσμών της ΕΕ, μια ομάδα που καταφθάνει σήμερα στην Ελλάδα προκειμένου να συλλέξει μακροοικονομικά και δημοσιονομικά στοιχεία.

Την ερχόμενη Δευτέρα, στην Αθήνα θα έρθει άλλη τεχνική ομάδα που θα συλλέξει χρηματοοικονομικά στοιχεία καθώς και στοιχεία που σχετίζονται με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Βάσει των όσων συμφωνήθηκαν στην πρώτη συνάντηση τεχνικών επιτροπών χθες, η ομάδα αυτή θα συζητά τα τεχνικά ζητήματα της πολιτικής των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί στο Eurogroup και θα έχει δυνατότητα, όπου είναι αναγκαίο, να εξουσιοδοτεί ομάδες τεχνικών, οι οποίες θα αναλαμβάνουν τη συλλογή δεδομένων. Αυτές οι ομάδες δεν θα εγκαθίστανται στα υπουργεία ή στις υπηρεσίες του κράτους, όπως συνέβαινε παλαιότερα.

Σύμφωνα με την ελληνική κυβέρνηση, η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί με ορίζοντα τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου για την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων, που θα οδηγήσουν στην επανεκκίνηση της οικονομίας και την ανακούφιση της κοινωνίας.