11 Μάρτιος 2015, 23:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Απρίλιος 2015, 20:34

Τέλος στην Τράπεζα Θεμάτων και αλλαγές στις προαγωγικές εξετάσεις

  • Τέλος στην Τράπεζα Θεμάτων και αλλαγές στις προαγωγικές εξετάσεις

Την απόφαση που περίμεναν όλοι οι μαθητές της Α' και Β' Λυκείου έλαβε επιτέλους το υπουργείο Παιδείας! Πρόκειται για την κατάργηση της πολυσυζητημένης Τράπεζας Θεμάτων από τη φετινή εξεταστική περίοδο, Μάιος-Ιούνιος 2015. 

Σύμφωνα με την εγκύκλιο που απέστειλε την Τετάρτη ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης σε όλα τα Λύκεια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα θέματα των προαγωγικών εξετάσεων των μαθητών των Α' και Β' τάξεων του Ημερήσιου Γενικού Λυκείου και Α', Β' και Γ' τάξεων του Εσπερινού Γενικού Λυκείου θα επιλέγονται αποκλειστικά από τους διδάσκοντες στο μάθημα και όχι κατά 50% από την Τράπεζα Θεμάτων.

Τι αλλάζει στις εξετάσεις

  • Επανέρχεται ως βαθμός προαγωγής ο γενικός μέσος όρος εννέα και πέντε δέκατα (9,5),
  • Ο βαθμός προαγωγής των μαθητών στη Α΄ και Β΄ Λυκείου δεν θα συνυπολογίζεται στον βαθμό εισαγωγής στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση
  • Η εξεταστέα ύλη για τα μαθήματα θα είναι λιγότερη από το μισό και περισσότερη από τα 2/3 της διδακτέας. Η επιλογή και ο ακριβής προσδιορισμός της για κάθε μάθημα γίνεται με εισήγηση των διδασκόντων και με την έγκριση του Διευθυντή του Λυκείου και γνωστοποιείται στους μαθητές πέντε (5) εργάσιμες ημέρες πριν από τη λήξη των μαθημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ