11 Μάρτιος 2015, 22:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Μάρτιος 2015, 22:36

Το Ευρωκοινοβούλιο προχώρησε σε άρση ασυλίας του Ζαγοράκη

  • Το Ευρωκοινοβούλιο προχώρησε σε άρση ασυλίας του Ζαγοράκη
    Φωτογραφία αρχείου από την περίοδο που ο νυν ευρωβουλευτής Θοδωρής Ζαγοράκης ήταν πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Στο εδώλιο του κατηγορούμενου θα καθίσει ο Θόδωρος Ζαγοράκης. Η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε την άρση της κοινοβουλευτικής ασυλίας του, με συνέπεια να βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος με την κατηγορία της πρόκλησης σωματικής βλάβης ενώ εκκρεμεί και η υπόθεση της ποινικής δίωξης, σε βάρος του, για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος.

Η Ευρωβουλή και η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών ψήφισε χθες δι' ανατάσεως της χειρός σχετική έκθεση της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων του Σώματος, με την οποία ζητείτο η άρση της κοινοβουλευτικής ασυλίας του ευρωβουλευτή της ΝΔ μετά από αίτημα του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Αιτία εργατικό ατύχημα στις 13 Μαΐου 2010 με θύμα υπάλληλο του ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας. Ο Ζαγοράκης ήταν τότε πρόεδρος και νόμιμος εκπρόσωπος της ΠΑΕ.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι πρόκληση σωματικής βλάβης εξ αμελείας και παράλειψη τήρησης των κανόνων ασφαλείας στο χώρο εργασίας (γήπεδο του ΠΑΟΚ).

Πάντως αυτή δεν είναι η πρώτη εμπλοκή του Θόδωρου Ζαγοράκη με την δικαιοσύνη. Σε βάρος του εκκρεμεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για υπεξαίρεση ποσού άνω των 300.000 ευρώ από το ταμείο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο διάστημα της προεδρίας του. Αυτή η δίωξη προσωρινά έχει «παγώσει» καθώς προστατεύεται από την ασυλία του ευρωβουλευτή.

Μετά τις χθεσινές εξελίξεις, ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας περιορίστηκε σε ένα σχόλιο στην προσωπική του ιστοσελίδα. Ευχαρίστησε τους συναδέλφους του για την ψήφο τους, ενώ εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη! Όπως αναφέρει, ήταν προσωπική του επιθυμία να αρθεί η ασυλία του.