11 Μάρτιος 2015, 19:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Μάρτιος 2015, 12:42

Έλληνας πήρε μετάλλιο σε παγκόσμιο τουρνουά σκι

  • Έλληνας πήρε μετάλλιο σε παγκόσμιο τουρνουά σκι
    Στιγμιότυπο από την απονομή του χάλκινου μεταλλίου στο AJ Ginnis

Ελληνική διάκριση στο σκι, από ένα πολύ ταλαντούχο παιδί που μάλλον θα πρέπει σιγά-σιγά να αρχίζουμε να συγκρατούμε το όνομά του. Πρόκειται για τον Alexander J Ginnis (AJ Ginnis όπως είναι γνωστός) που γεννήθηκε στην Ελλάδα και πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής του εδώ. Συμμετείχε με την αμερικανική ομάδα, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων νεανίδων Αλπικών Αγωνισμάτων που ολοκληρώθηκε στο Hafjell της Νορβηγίας και πήρε την τρίτη θέση στο αγώνισμά του (κατάβαση-σλάλομ).

«Η πρώτη διαδρομή ήταν γλυκιά, αλλά στο δεύτερο κομμάτι ο δρόμος ήταν ανώμαλος, γι’ αυτό είμαι πολύ χαρούμενος που κατάφερα να τερματίσω στην τρίτη θέση και να πάρω μετάλλιο», δήλωσε χαρακτηριστικά μετά τον αγώνα του.

Ο AJ Ginnis ξεκίνησε το σπορ στις πλαγιές του Παρνασσού σε ηλικία δύο ετών, με την παρότρυνση φυσικά του πατέρα του, ο οποίος λάτρευε το σκι και διατηρούσε και σχολή. Μεγαλώνοντας πήγε στην Αυστρία σε ειδικά κέντρα εκγύμνασης, και από εκεί στην Αμερική όπου συνεχίζει την καριέρα του.

Όσο για την Ελληνική αποστολή, επέστρεψε από τη Νορβηγία και το παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων νεανίδων, με θετικό πρόσημο. Ο Γιάννης Αντωνίου ήταν ο αθλητής με την καλύτερη επίδοση από ελληνικής πλευράς αφού στο αγώνισμα της τεχνικής κατάβασης τερμάτισε στην 45η θέση με συνολικό χρόνο 1:50,61 και 102,39 βαθμούς FIS. Στο ίδιο αγώνισμα και στην κατηγορία νεανίδων η Μαρία Σαμαρίνου κατετάγη 52η με συνολικό χρόνο 2:03,18 και 142,57 βαθμούς FIS. «Είμαστε ικανοποιημένοι από την παρουσία μας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, τα παιδιά προσπάθησαν για το καλύτερο και οι επιδόσεις τους ήταν πολύ καλύτερες των προηγούμενων ετών στην ίδια διοργάνωση» Δήλωσαν οι τεχνικοί Ζουράρης Μιχάλης και Πάππος Στέργιος.