12 Μάρτιος 2015, 07:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Μάρτιος 2015, 08:22

Τα τερτίπια του Μάρτη – Ο καιρός σήμερα

  • Τα τερτίπια του Μάρτη – Ο καιρός σήμερα

Άστατος με τοπικές βροχές, χιόνια στα βόρεια ορεινά και σποραδικές καταιγίδες στα ανατολικά κυρίως θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα θα είναι ο καιρός σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6.

Αναλυτικά:

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες πιθανότητα σποραδικής καταιγίδας. Οι άνεμοι θα πνέουν 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 7 έως 13°C.

Στη Θεσσαλονίκη θα εκδηλωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μεταβλητοί ,πρόσκαιρα το πρωί βόρειοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 4 έως 10°C.

Σε Μακεδονία και Θράκη περιμένουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στην κεντρική Μακεδονία και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 4, πρόσκαιρα νωρίς το πρωί στην κεντρική Μακεδονία βόρειοι 4 τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 11°C, ενώ στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά, την Ήπειρο και τη δυτική Πελοπόννησο θα εκδηλωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου. Από το βράδυ τα φαινόμενα στο Ιόνιο θα ενταθούν και τη νύχτα θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και από το βράδυ ανατολικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16°C, ενώ στην περιοχή της Ηπείρου θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες στα ανατολικά θαλάσσια-παραθαλάσσια και βαθμιαία εξασθένηση. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία στα νότια 5 πρόσκαιρα μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15°C, ενώ στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία να κυμαίνεται από 8 έως 16°C.
 
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα περιμένουμε νεφώσεις αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση από το απόγευμα.  Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια 5 τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 10 έως 18°C, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.