11 Μάρτιος 2015, 16:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Μάρτιος 2015, 16:12

Βερολίνο: Αν θέλετε αποζημιώσεις, να μας πάτε στο Διεθνές Δικαστήριο!

  • Βερολίνο: Αν θέλετε αποζημιώσεις, να μας πάτε στο Διεθνές Δικαστήριο!

Απίστευτα προκλητικοί εμφανίζονται οι Γερμανοί στο θέμα των αποζημιώσεων που οφείλουν στην Ελλάδα. Περισσότερο προκλητικός από όλους ήταν βέβαια ο εκπρόσωπος του Σόιμπλε, Μάρτιν Γέγκερ, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι δεν θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, ούτε συνομιλίες σχετικά με το θέμα των αποζημιώσεων.

Σε δηλώσεις του υποστήριξε επίσης ότι αν θέλει η Ελλάδα, «υπάρχει και ο δρόμος των διεθνών δικαστηρίων». Από τη μεριά του ο εκπρόσωπος της Άνγκελας Μέρκελ, Στέφαν Ζάιμπερτ, ήταν πιο μετριοπαθής λέγοντας ότι η Γερμανία γνωρίζει τις ηθικές της υποχρεώσεις και την ιστορική της ευθύνη, αλλά στο θέμα των αποζημιώσεων προς την Ελλάδα δεν αλλάζει τίποτα. «Το θέμα αυτό έχει κλείσει οριστικά, νομικά και πολιτικά», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι έχει κλείσει και το θέμα του αναγκαστικού δανείου.

Ο Ζάιμπερτ πρόσθεσε επίσης ότι αυτό το θέμα δεν έχει τεθεί από κανέναν Έλληνα πρωθυπουργό και δεν το έθεσαν όταν πήγαν στο Βερολίνο ούτε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς ούτε ο Γιάνης Βαρουφάκης.