11 Μάρτιος 2015, 16:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Μάρτιος 2015, 16:00

Η εισαγγελέας καλεί το μισό ΠΑΣΟΚ στη δίκη Τσοχατζόπουλου

  • Έρευνες για το επεισόδιο με τον Τσοχατζόπουλο στον Κορυδαλλό
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Την κλήτευση του Κώστα Σημίτη και όλων των μελών του ΚΥΣΕΑ της περιόδου 1998-1999 –μεταξύ των οποίων ήταν οι Γιώργος Παπανδρέου, Ευάγγελος Βενιζέλος, Γιάννος Παπαντωνίου και Βάσω Παπανδρέου–, ζήτησε η εισαγγελέας Έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων προκειμένου να καταθέσουν για τα εξοπλιστικά.

Το αίτημα για την κλήτευση του ΚΥΣΕΑ διατυπώνεται από την πλευρά του Άκη Τσοχατζόπουλου και αφορά τη δευτεροβάθμια δίκη για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών που φέρεται να έλαβε για τις συμβάσεις προμήθειας των υποβρυχίων και των TOR-M1.

Η εισαγγελέας ζητά από τους εφέτες να κάνουν δεκτό το αίτημα και να κληθούν τα μέλη του ΚΥΣΕΑ που συναποφάσισαν για την προμήθεια από το υπουργείο Άμυνας.

Ο πρώην υπουργός και οι 16 συγκατηγορούμενοί του, μεταξύ των οποίων η σύζυγος και η κόρη του, έχουν καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε ποινές πρόσκαιρης κάθειρξης για τη διακίνηση και απόκρυψη μεγάλων χρηματικών ποσών που φέρεται να δόθηκαν για τις επίμαχες συμβάσεις.

Tο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων θα κρίνει τις επόμενες ημέρες επί τους εισαγγελικού αιτήματος, καθώς επιφυλάχθηκε να εκδώσει σήμερα την απόφασή του.