11 Μάρτιος 2015, 14:41 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Μάρτιος 2015, 14:53

Τραπεζούντιος έποικος πουλά ελληνοκυπριακή γη στα Κατεχόμενα

  • Τραπεζούντιος έποικος πουλά ελληνοκυπριακή γη στα Κατεχόμενα

Δεν είναι ο πρώτος, και δυστυχώς ούτε ο τελευταίος που πουλάει ελληνοκυπριακή γη στα κατεχόμενα. Ο λόγος για κάτοικο της Τραπεζούντας, ο οποίος μετά την εισβολή του 1974 βρέθηκε από το τίποτα να έχει 20 στρέμματα σε ένα από τα χωριά της Καρπασίας, τα οποία σήμερα βγάζει στο σφυρί για εκατοντάδες χιλιάδες στερλίνες!

Με την ελληνοκυπριακή γη, το πιστοποιητικό αποταμίευσης και τον τίτλο ανά χείρας, ο «χαρούμενος δούλος της χαρούμενης επιχείρησης ειρήνης [σημ.: έτσι ονομάζουν οι Τούρκοι την εισβολή στην Κύπρο]», όπως τον αποκαλεί ο αρθρογράφος Σενέρ Λεβέντ σε άρθρο του στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα Afrika, ο Τραπεζούντιος έκανε προκοπή.

Κατάφερε να χτίσει σπίτι στη γενέτειρά του, να μεγαλώσει τα παιδιά του και να τα βοηθήσει να κάνουν τις δικές τους επιχειρήσεις, ενώ «αγόρασε αυτοκίνητο τελευταίο μοντέλο».

Σήμερα, ο εν λόγω κάτοικος στα Κατεχόμενα πουλάει την ελληνοκυπριακή γη πανάκριβα. Του πρότειναν 100.000 στερλίνες αλλά δεν του άρεσε. «Δεν το πουλάω, λέει», γράφει ο Τουρκοκύπριος αρθρογράφος που ζει στη Λευκωσία, προσθέτοντας ότι «ο Μαυροθαλασσίτης όταν τον ρωτάνε δηλώνει πως ζητά λύση και ειρήνη στο νησί».

Πριν από λίγες μέρες ο Σενέρ Λεβέντ είχε γράψει για έναν άλλον Τουρκοκύπριο, από τα Άδανα ή από το Χατάι, ο οποίος έβγαλε στο σφυρί ελληνοκυπριακή περιουσία στην Κερύνεια.