11 Μάρτιος 2015, 12:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Μάρτιος 2015, 12:56

Αναβλήθηκε η δίκη Κορκονέα-Σαραλιώτη στο Εφετείο

  • Αναβλήθηκε η δίκη Κορκονέα-Σαραλιώτη στο Εφετείο
    Στιγμιότυπο από τη δίκη των Κορκονέα-Σαραλιώτη στην Άμφισσα το 2010 (φωτ.: Γιώτα Κορμπάκη / ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Για δεύτερη φορά, με αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης, αναβλήθηκε η δίκη των δύο ειδικών φρουρών που έχουν καταδικαστεί για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Οι Επαμεινώνδας Κορκονέας και Βασίλης Σαραλιώτης επρόκειτο να κάτσουν σήμερα στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Κακουργημάτων στη Λαμία.

Η ημερομηνία για την έναρξη της δίκης σε δεύτερο βαθμό θα προσδιοριστεί το επόμενο διάστημα. Το πιθανότερο είναι να γίνει είτε νωρίς το φθινόπωρο του 2015, είτε νωρίς την άνοιξη του 2016. Όπως ειπώθηκε στη σύντομη συζήτηση στο δικαστήριο, η υπόθεση θα πρέπει να εξελιχθεί μέχρι το τέλος του 2015, καθώς υπάρχουν ορισμένα πλημμελήματα με χρόνο παραγραφής το τέλος τους 2016.

Έξω από το Εφετείο της Λαμίας εκατοντάδες αστυνομικοί –από νωρίς το πρωί– έλεγχαν όσους προσπαθούσαν να μπουν μέσα στο δικαστήριο. Η μεταγωγή του Επαμεινώνδα Κορκονέα από τις φυλακές Δομοκού, όπου εκτίει τα ισόβια, έγινε κάτω από ισχυρά μέτρα ασφαλείας. Παρών για τη δίκη του ήταν και ο Βασίλης Σαραλιώτης, ο οποίος έχει αφεθεί ελεύθερος από το 2012.