11 Μάρτιος 2015, 10:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Φεβρουάριος 2019, 11:58

30χρονη Ελληνίδα κορυφαία επιχειρηματίας στην Αυστραλία (φωτο)

  • 30χρονη Ελληνίδα κορυφαία επιχειρηματίας στην Αυστραλία (φωτο)
    Η Δήμητρα Μαρκογιαννάκη, μια από τις πιο επιτυχημένες επιχειρηματίες της Αυστραλίας
  • 30χρονη Ελληνίδα κορυφαία επιχειρηματίας στην Αυστραλία (φωτο)
    Η Δήμητρα και οι συνέταιροί της σε παρουσίαση του «WeTeachMe»

Έφυγε από την Ελλάδα πριν από έξι χρόνια για να κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην Αυστραλία, και σήμερα είναι μία από τις κορυφαίες γυναίκες επιχειρηματίες της Αυστραλίας κάτω των 40 ετών!

Η 30χρονη Δήμητρα Μαρκογιαννάκη για δεύτερη χρονιά καταλαμβάνει μια από τις θέσεις των κορυφαίων επιχειρηματιών του περιοδικού Startup Daily. Η Ντέμι, όπως την φωνάζουν στη Μελβούρνη, βρίσκεται στην 29η θεση του καταλόγου των νέων επιχειρηματιών κάτω των 40 ετών.

Πώς άρχισαν όλα
Η 30χρονη μετά την ολοκλήρωση του μεταπτυχιακού της, στο πανεπιστήμιο Μελβούρνης, άρχισε να συνεργάζεται με την ομογενειακή εφημερίδα Νέος Κόσμος.

Την ίδια περίοδο ένας φίλος της πρότεινε να φτιάξουν μαζί με άλλους μια ιστοσελίδα που θα απευθύνεται σε όσους προσφέρουν ή αναζητούν φροντιστηριακά μαθήματα ή επιθυμούν να εκπαιδευτούν σε κάτι – από μαγειρική μέχρι φωτογραφία και ζωγραφική. Το βρήκε καλή ιδέα και έτσι για έξι μήνες η παρέα άρχισε να επενδύει χρόνο στο συγκεκριμένο πρότζεκτ. Μετά από πολλές αλλαγές, η ιστοσελίδα τους πήρε σάρκα και οστά. Το WeTeachMe (https://weteachme.com) είναι μια πλατφόρμα-κοινότητα που παρέχει και συμβουλές για τη δημιουργία και προώθηση νέων επιχειρήσεων.

«Στην ιστοσελίδα μας βρίσκει κανείς πάνω από 12.000 διαφορετικά μαθήματα. Εμείς απλώς φέρνουμε σε επαφή τον καθηγητή με τον ενδιαφερόμενο μαθητή» εξηγεί.

«Μιλήσαμε με τουλάχιστον 100 επαγγελματίες από διάφορους τομείς, από καθηγητές και καλλιτέχνες έως ανθρώπους που φτιάχνουν κοσμήματα ή διδάσκουν μαγειρική. Θελήσαμε να μάθουμε ποια είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη δουλειά τους, ώστε να δούμε πώς θα μπορούσαμε να τους βοηθήσουμε. Οι περισσότεροι μας εξήγησαν ότι οι επιχειρήσεις τους αντιμετώπιζαν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες, αφού οι ίδιοι αδυνατούσαν να ανταποκριθούν στις δαπάνες για προσωπικό. Από ένα σημείο και μετά τα έκαναν όλα μόνοι τους, πράγμα εξουθενωτικό, ώσπου τελικά τις έκλειναν» περιγράφει η Δήμητρα.

Αυτές ακριβώς τις ανάγκες των Αυστραλών επιχειρηματιών ήρθε να καλύψει με τους συνεταίρους της. «Στην ιστοσελίδα μας βρίσκει κανείς πάνω από 12.000 διαφορετικά μαθήματα. Εμείς απλώς φέρνουμε σε επαφή τον καθηγητή με τον ενδιαφερόμενο μαθητή. Από κει και πέρα, μεταξύ τους κανονίζουν πώς και πότε θα συναντηθούν, αφού τα μαθήματα δεν είναι online. Εμείς κερδίζουμε ένα 3% από την αμοιβή τού εκάστοτε διδάσκοντος. Με την καταβολή μιας μηνιαίας συνδρομής παρέχουμε και ένα αυτόματο ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό πρόγραμμα γραμματειακής υποστήριξης στις επιχειρήσεις που προσφέρουν τα μαθήματα» σημειώνει η 30χρονη επιχειρηματίας.

Η Ντέμι έχει γεννηθεί στην Αθήνα, μεγάλωσε στα Πατήσια και η καταγωγή της είναι από τα Καλάβρυτα και τα Χανιά.