10 Μάρτιος 2015, 23:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Μάρτιος 2015, 23:57

Τα αρχεία της Βέρμαχτ αποδεικνύουν τις γερμανικές θηριωδίες κατά της Ελλάδας

  • Τα αρχεία της Βέρμαχτ αποδεικνύουν τις γερμανικές θηριωδίες κατά της Ελλάδας

Πολύτιμα έγγραφα που αποδεικνύουν τις γερμανικές θηριωδίες κατά την περίοδο της ναζιστικής κατοχής και ενισχύουν τις ελληνικές θέσεις για διεκδίκηση των αποζημιώσεων έχει στην κατοχή του το υπουργείο Εθνικής Άμυνας!

Όπως αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος μιλώντας την Τρίτη στη Βουλή, πρόκειται για 400.000 αρχεία των γερμανικών κατοχικών ενόπλων δυνάμεων ή αλλιώς Βέρμαχτ που βρίσκονται ήδη σε διαδικασία ψηφιοποίησής τους.
Τα έγγραφά αποδεικνύουν όλα αυτά για τα οποία μιλάει τόσο καιρό η Ελλάδα, δηλαδή:

  • Εξόρυξη πολύτιμων μετάλλων και ορυκτών
  • Παράνομες αρχαιολογικές ανασκαφές κατά την περίοδο 1941-1944
  • Καταστροφές ιστορικών μνημείων.
  • Καταστροφή υποδομών όπως αεροδρόμια, λιμάνια και δρόμοι

Μάλιστα όπως τόνισε ο Κώστα Ήσυχος, τα συγκεκριμένα αποδεικτικά στοιχεία δεν επιδέχονται αμφισβήτησης καθώς είναι γερμανικά και άρα αποτελούν «ομολογία» ενοχής.

Πέραν αυτών, ο υπουργός υποστήριξε ότι η διεκδίκηση πρέπει να λάβει χαρακτηριστικά διεθνοποιημένου αιτήματος και να μην περιοριστεί ως διμερές ζήτημα μεταξύ Ελλάδας – Γερμανίας.

Πρότεινε την προσφυγή στην Unesco ώστε να διελεγχθεί «διεθνής έρευνα σε Μουσεία και ιδιωτικές συλλογές και διασταύρωση με τα δικά μας στοιχεία» προκειμένου να εντοπιστούν κλεμμένα αντικείμενα. Στην συνέχεια, είπε πως πρέπει να γίνει κοστολόγηση της ζημιάς ή της παράνομης είσπραξης κερδών από τα κλεμμένα αντικείμενα.

Επιπροσθέτως, σημείωσε την ανάγκη διεξαγωγής εθνικής συνδιάσκεψης στην οποία θα μετέχουν «κορυφαίοι διανοούμενοι, ιστορικοί και απόγονοι στρατιωτικών Αυστραλών και Νεοζηλανδών  που πέθαναν στην Κρήτη».