10 Μάρτιος 2015, 19:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Απρίλιος 2015, 18:33

Πόρισμα-σοκ για τα σκληρά καψόνια στον Βαγγέλη Γιακουμάκη

  • Διώξεις για το θάνατο Γιακουμάκη σε δύο στελέχη της Γαλακτοκομικής Σχολής

Μία-μία έρχονται στο φως οι λεπτομέρειες από το καθημερινό μαρτύριο του εξαφανισμένου σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη. Τα σκληρά καψόνια και ο ακραίος τραμπουκισμός ήταν στην ημερήσια διάταξη στην εστία της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, όπως προκύπτει από την επτασέλιδη πορισματική έκθεση.

Καθηγήτρια που ήταν υπεύθυνη για τη λειτουργία της εστίας χαρακτηρίζει τη συμπεριφορά της ομάδας των Κρητικών ως «απαράδεκτη, βίαιη και εξευτελιστική». Σύμφωνα με την ίδια, τον Μάρτιο του 2014 είχε ενημερώσει τόσο το Συμβούλιο της Σχολής όσο και τον πρώην διευθυντή της Κώστα Μάντζαρη.

Άλλη καθηγήτρια της Σχολής περιέγραψε ότι η ομάδα έκλεινε το ζεστό νερό όταν ο Βαγγέλης Γιακουμάκης έκανε μπάνιο (με αποτέλεσμα ο 20χρονος να μπαίνει σαν κλέφτης στις ντουζιέρες), μία φορά τον ξύρισαν παρά τη θέλησή του ενώ τον κλείδωναν στη ντουλάπα και ρίχνοντάς του κέρματα του ζητούσαν να τραγουδήσει.


Φωτογραφίες του 20χρονου σπουδαστή που αγνοείται από τις 6 Φεβρουαρίου

Όταν τα καψώνια έφτασαν στο γραφείο του διευθυντή αποφασίστηκε να ενημερωθεί η οικογένειά του και να αλλάξει δωμάτιο στην εστία. Ο νέος συγκάτοικος του Βαγγέλη περιέγραψε ότι την ημέρα των εκλογών, η ομάδα των Κρητικών έδεσε τον άτυχο σπουδαστή μέσα στο δωμάτιο τους.

Λίγες ημέρες μετά οι Κρητικοί του ζήτησαν να τον δέσουν και πάλι σε μία καρέκλα και εκείνος φέρεται να τους είπε: «Αν θέλετε, δέστε με».

Ακόμη και οι ιδιωτικοί φύλακες κατέθεσαν πως γνώριζαν για τα σκληρά καψώνια που γίνονταν στον «ευαίσθητο, λιγομίλητο και πάντα σκεπτικό και προβληματισμένο», όπως περιγράφουν τον 20χρονο, ενώ το διοικητικό προσωπικό της Σχολής επισημαίνει στις μαρτυρικές καταθέσεις του πως όλα αυτά ήταν σε γνώση της διεύθυνσης.