10 Μάρτιος 2015, 17:43 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Μάρτιος 2015, 18:06

Καμμένος: Δεν θα πάρουμε την άδεια για να δείξουμε την εθνική μας κυριαρχία!

  • Καμμένος: Δεν θα πάρουμε την άδεια για να δείξουμε την εθνική μας κυριαρχία!
    Ο Πάνος Καμμένος στην τελετή παράδοσης-παραλαβής της 1ης Στρατιάς και του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας (φωτ.: υπουργείο Εθνικής Άμυνας)

Την δική του απάντηση στην Άγκυρα δεν παρέλειψε να δώσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος από τη Λάρισα όπου βρίσκεται. «Δεν θα πάρουμε την άδεια κανενός για να δείξουμε την εθνική μας κυριαρχία», είπε με αφορμή τα περί «προκλητικής συμπεριφοράς» που του καταλογίζει η τουρκική πλευρά.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας παρέστη στις τελετές παράδοσης-παραλαβής στην 1η Στρατιά και στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ), με τους επικεφαλής των δύο σχηματισμών να έχουν πρόσφατα αναλάβει αρχηγοί των δυο αντίστοιχων Γενικών Επιτελείων.

«Δεν ξέρω γιατί ενοχλήθηκε τόσο [η Τουρκία] από τις επισκέψεις μου. Πάντως αυτό που σας λέω είναι ότι οι επισκέψεις οι οποίες έκανα ήταν επισκέψεις στο ελληνικό έδαφος, στα ελληνικά νησιά, πέταξα στον ελληνικό εναέριο χώρο, πάνω από τα ελληνικά χωρικά ύδατα», είπε χαρακτηριστικά.

Καμμένος: Αυτό που πιστεύω ότι μπορεί να ενόχλησε ιδιαίτερα είναι ότι ενισχύσαμε τις μονάδες μας και στον Έβρο και στα νησιά.

Για μια ακόμα φορά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δεσμεύτηκε ότι η παρέλαση της 25ης Μαρτίου θα γίνει χωρίς μπάρες και τόνισε ότι θα παρελάσουν τμήματα της Εθνοφυλακής από τον Έβρο και τα Δωδεκάνησα. Κάλεσε δε τους πολίτες να κατέβουν στο κέντρο της Αθήνας για την παρέλαση ώστε να στείλουν ένα μήνυμα προς τα έξω ότι οι Έλληνες είναι ενωμένοι.