11 Μάρτιος 2015, 07:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Μάρτιος 2015, 16:48

Άστατος o καιρός, με βροχές και καταιγίδες

  • Άστατος o καιρός, με βροχές και καταιγίδες

Άστατο καιρό με τοπικές βροχές, λίγα χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά, και κυρίως στα δυτικά και νότια σποραδικές καταιγίδες προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Αναλυτικά:

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές οι οποίες από το απόγευμα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 5 έως 14°C.

Στη Θεσσαλονίκη θα εκδηλωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μεταβλητοί με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 5 έως 10°C.

Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά. Στα υπόλοιπές περιοχές της Μακεδονίας και Θράκης λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μεταβλητοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 11°C, ενώ στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά, την Ήπειρο και τη δυτική Πελοπόννησο θα εκδηλωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα νοτιότερα τμήματα σποραδικές καταιγίδες και λίγα χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου με εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και σταδιακά βορειοδυτικοί 4 με 5 τοπικά στα νότια 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 16°C, ενώ στην περιοχή της Ηπείρου θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο περιμένουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Σταδιακά σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στις νοτιότερες περιοχές. Περιορισμένη ορατότητα στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 15°C, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και τα υπόλοιπα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί 4 και σταδιακά από το απόγευμα στα δυτικά και νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η  θερμοκρασία να κυμαίνεται από 9 έως 16°C.
 
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα περιμένουμε λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 τοπικά στα νότια 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 10 έως 18°C, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.