10 Μάρτιος 2015, 16:53 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Μάρτιος 2015, 16:53

Αφροαμερικανός στην Ατλάντα έπεσε νεκρός από σφαίρες αστυνομικού

  • Αφροαμερικανός στην Ατλάντα έπεσε νεκρός από σφαίρες αστυνομικού

Ένας Αφροαμερικανός έπεσε νεκρός χθες από πυρά αστυνομικού στην Ατλάντα των Ηνωμένων Πολιτειών. Σύμφωνα με τις Αρχές, ο άτυχος άνδρας –που προφανώς ήταν άοπλος– περιφερόταν γυμνός και συμπεριφερόταν αλλοπρόσαλλα στους χώρους του κτηριακού συγκροτήματος όπου διέμενε. Όπως αναφέρει η New York Times, πρόκειται για τον 27χρονο Άντονι Χιλ.

Ο αστυνομικός, από την κομητεία Ντεκάλμπ, απάντησε σε κλήση ενός ατόμου που ισχυρίστηκε ότι ένας άνδρας συμπεριφερόταν περίεργα περίπου στη 1:00 μ.μ. τοπική ώρα, όπως δήλωσε στα ΜΜΕ ο επικεφαλής της αστυνομίας της κομητείας, Σέντρικ Αλεξάντερ. Ο άνδρας –που εντοπίστηκε στο χώρο στάθμευσης του συγκροτήματος– έτρεξε προς το μέρος του αστυνομικού, ο οποίος αρχικά υποχώρησε και του ζήτησε να σταματήσει, προτού τον πυροβολήσει δύο φορές.

Το συμβάν έρχεται να προστεθεί στη λίστα παρόμοιων περιστατικών που λαμβάνουν χώρα εδώ και αρκετό διάστημα στις ΗΠΑ, περιλαμβανομένων των φόνων άοπλων Αφροαμερικανών στο Μισούρι και στη Νέα Υόρκη, που έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στη χώρα σχετικά με τη χρήση υπερβολικής βίας κυρίως σε βάρος μειονοτήτων.