10 Μάρτιος 2015, 16:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Μάρτιος 2015, 16:11

Για ποιους κλήρωσε βουλευτικό αυτοκίνητο και ποιοι είπαν όχι

  • Τέλη κυκλοφορίας ΕΙΧ με τον μήνα – Επιστροφή πινακίδων χωρίς «πέναλτι» 7
    Βουλευτικά αυτοκίνητα δεν πήραν όλοι οι νέοι βουλευτές

Για άλλη μια φορά οι βουλευτές (στην πλειοψηφία τους) απέδειξαν ότι πάνω από όλα έχουν τα προνόμιά τους και όχι να στείλουν ένα άλλο μήνυμα στην κοινωνία που δοκιμάζεται. Αποτέλεσμα: κατά τη σημερινή κλήρωση οι περισσότεροι βουλευτές (ακόμη και του ΣΥΡΙΖΑ, παρά την οδηγία Τσίπρα) πήραν βουλευτικό αυτοκίνητο.

Ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης μαζί με τους βουλευτές του κόμματος του, Παναγιώτη Καρακατσούλη, Γιώργο Αμυρά, Αντιγόνη Λυμπεράκη και Σταυρούλα Αντωνάκου, δήλωσαν ότι δεν θέλουν να παραλάβουν βουλευτικό αυτοκίνητο. Επίσης ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Δημαράς έχουν δηλώσει από χθες ότι δεν επιθυμούν αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν πήραν όχημα οι βουλευτές Ελένη Ψαρέα και Μουσταφά Μουσταφά.

Από το ΠΑΣΟΚ παρέλαβαν όλοι, όπως έγινε και από την πλειοψηφία των βουλευτών της ΝΔ. Οι βουλευτές που εκλέγονται εντός του νομού Αττικής δικαιούνται αυτοκίνητο έως 1.400 κ.ε., που τους παρέχεται από τη Βουλή με τη μέθοδο του της χρονομίσθωσης, ενώ οι βουλευτές της Περιφέρειας έως 1.800 κ.ε. Η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε συνέντευξη Τύπου είχε σημειώσει πως στο τέλος του έτους, οπότε και λήγουν οι συμβάσεις χρονομίσθωσης, θα επανεκτιμηθεί το θέμα της διάθεσης αυτοκινήτων, με στόχο τον εξορθολογισμό των δαπανών.