10 Μάρτιος 2015, 14:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Απρίλιος 2015, 16:59

Υπόθεση Γιακουμάκη: Πειθαρχικός έλεγχος για τον διευθυντή της Σχολής

  • Υπόθεση Γιακουμάκη: Πειθαρχικός έλεγχος για τον διευθυντή της Σχολής
    Αστυνομικοί συμμετέχουν στις έρευνες στην παραλίμνια περιοχή στα Ιωάννινα για τον εντοπισμό του Βαγγέλη Γιακουμάκη (φωτ.: Δημήτρης Ραπακούσης / ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πρώτα ήρθε το «ξήλωμα» από τη θέση του και στη συνέχεια αναμένεται έλεγχος για το αν έχει πειθαρχικές ευθύνες. Ο λόγος για τον Κώστα Μάντζαρη, τον πρώην πλέον διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, στον οποίο χρεώνονται ευθύνες για τα φαινόμενα ακραίου τραμπουκισμού με θύμα τον  Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Η εντολή για πειθαρχικό έλεγχο προέρχεται από τον αναπληρωτή υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλη Αποστόλου, ενώ ο φάκελος της διοικητικής εξέτασης για τις συνθήκες φοίτησης του 20χρονου αναμένεται να διαβιβαστεί στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Ιωαννίνων. 

«Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου», απάντησε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο πρώην διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων. Όπως τόνισε, «με βάση τις δυνατότητες που είχα σε προσωπικό και υποδομές, έκανα ό,τι ήταν δυνατόν».

Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης αγνοείται από τις 6 Φεβρουαρίου. Θεωρείται βέβαιο ότι ήταν θύμα σχολικού εκφοβισμού.

Πυροσβέστες και αστυνομικοί «χτένισαν» την παραλίμνια περιοχή πριν από περίπου μία εβδομάδα. Νέος κύκλος ερευνών θα ξεκινήσει στο τέλος αυτή της εβδομάδας, μόλις καλυτερεύσουν οι καιρικές συνθήκες. Ομάδα βατραχανθρώπων από την Πάτρα θα βουτήξει στην Παμβώτιδα και θα ψάξει το βυθό της λίμνης.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «Δήμητρα» θα βρεθούν στη Γαλακτοκομική Σχολή για να μιλήσουν με σπουδαστές και προσωπικό. Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να επιβληθούν κυρώσεις σε σπουδαστές με βάση τα ευρήματα της ένορκης διοικητικής εξέτασης.