10 Μάρτιος 2015, 14:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Απρίλιος 2018, 13:37

Τόλμησε να «προσβάλει» τον Ερντογάν και έμεινε άνεργη

  • Τόλμησε να «προσβάλει» τον Ερντογάν και έμεινε άνεργη
    Η γυναίκα που φέρεται να έχασε τη δουλειά της επειδή «πρόσβαλε» τον Ερντογάν και τον Νταβούτογλου (Φωτ.: Hürriyet)

Ούτε στις προσωπικές τους ιστοσελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι πια ελεύθεροι να γράψουν ό,τι θέλουν οι Τούρκοι, καθώς από ό,τι φαίνεται παρακολουθούνται τα πάντα.

Απόδειξη ότι καθαρίστρια σε ιδιωτική εταιρεία έμεινε άνεργη καθώς φέρεται να «πρόσβαλε» τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου.

Όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Doğan, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της επαρχίας των Δαρδανελλίων (Τσανάκαλε) απέστειλε στον εργοδότη της γυναίκας έγγραφο στο οποίο επισυνάπτονται τα επίμαχα μηνύματα στο Facebook, με την επισήμανση «για κάθε περαιτέρω ενδεδειγμένη ενέργεια».

Η εταιρεία αρνήθηκε να απολύσει την εργαζόμενη επικαλούμενη το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης, αλλά στη συνέχεια η διοίκηση του ομίλου στον οποίο καθάριζε η γυναίκα έκανε εκ νέου διαγωνισμό για την ανεύρεση εταιρείας καθαρισμού και τελικά έδωσε τη δουλειά σε άλλον εργολάβο. Μετά από λίγο καιρό ο νέος εργολάβος απέλυσε τη γυναίκα, που ακόμα δεν έχει βρει δουλειά.

Τους τελευταίους μήνες πολλοί άνθρωποι κρατούνται ή έχουν καταθέσει επειδή «πρόσβαλαν» τον Ερντογάν ή τον Νταβούτογλου – ανάμεσά τους ο δημοσιογράφος Τζαν Ντουντάρ, η πρώην Μις Τουρκία Μερβέ Μπουγιουκσαράτς, ο τραγουδιστής-ακτιβιστής Αττίλας Τας και αρκετοί έφηβοι.