10 Μάρτιος 2015, 11:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Μάρτιος 2015, 11:09

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο νομός Σερρών

  • Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο νομός Σερρών

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τέθηκε ο νομός Σερρών, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που έλαβαν χώρα τα τελευταία 24ωρα.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Σερρών Γιάννη Μωυσιάδη και τη βουλευτή Σερρών Φωτεινή Αραμπατζή, η σχετική απόφαση υπεγράφη από τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ιωάννη Πανούση.

Γύρω στα 50.000 στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων των δήμων Αμφίπολης, Βισαλτίας, Εμμανουήλ Παπά και Νέας Ζίχνης έχουν πλημμυρίσει, όπως πιστοποιούν οι μέχρι στιγμής εισηγήσεις των Τεχνικών Υπηρεσιών των πληγέντων δήμων. Παράλληλα έχουν υποστεί φθορές τα αρδευτικά και αποστραγγιστικά δίκτυα, αγροτικοί δρόμοι και γέφυρες έχουν κοπεί στα δύο, αντλιοστάσια έχουν σκεπαστεί από τεράστιες ποσότητες νερού, ενώ στα αναχώματα της ροής του Στρυμόνα παρατηρούνται καθιζήσεις και θραύσεις.

Επίσης, σε πολύ υψηλά επίπεδα βρίσκεται και η στάθμη της λίμνης Κερκίνης, και σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξει το φράγμα, προκειμένου να αποσυμφορηθεί η λίμνη από τον όγκο του συγκεντρωμένου νερού.