10 Μάρτιος 2015, 09:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Μάρτιος 2015, 09:40

Ο διωγμός των χριστιανών από τους τζιχαντιστές στο ΣΑ του ΟΗΕ

  • Ο διωγμός των χριστιανών από τους τζιχαντιστές στο ΣΑ του ΟΗΕ

Έπρεπε να εκτοπιστούν, να βιαστούν και να δολοφονηθούν χιλιάδες Χριστιανοί στη Μέση Ανατολή για να κριθεί αναγκαία η σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών στις 27 Μαρτίου.

Την απόφαση ανακοίνωσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς, του οποίου η χώρα προεδρεύει στο Συμβούλιο Ασφαλείας τον Μάρτιο, σημειώνοντας ότι «η συνεδρίαση θα είναι αφιερωμένη στο διωγμό των μειονοτήτων και κυρίως των χριστιανών στη Μέση Ανατολή. Είναι μια ευκαιρία να δηλώσουμε ότι είμαστε στο πλευρό αυτών των μειονοτήτων που υφίστανται διωγμούς».

Σε συνέντευξή του στο γαλλικό δίκτυο BFMTV ο Φαμπιούς χαρακτήρισε «απόλυτα απαράδεκτα τα όσα γίνονται εναντίον των μειονοτήτων».

«Το Ντάες (το αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους) και οι τρομοκράτες που έχουν συνταχθεί με αυτό επιθυμούν πολύ απλά να εξαλείψουν, να εξοντώσουν, να καρατομήσουν όλους όσοι πιστεύουν ότι δεν σκέφτονται όπως εκείνοι», πρόσθεσε.

Στη Συρία, μόνο τον Φεβρουάριου, απήχθησαν περίπου 220 Ασσύριοι χριστιανοί από το Ισλαμικό Κράτος. Έκτοτε σχεδόν 1.000 οικογένειες Ασσύριων, δηλαδή περίπου 5.000 άνθρωποι, έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους για να αναζητήσουν καταφύγιο στις πόλεις που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των κουρδικών ή των κυβερνητικών δυνάμεων, σύμφωνα με έναν Ασσύριο αξιωματούχο.

Περίπου 30.000 Ασσύριοι, μια κοινότητα από τις παλαιότερες που προσηλυτίσθηκαν στον χριστιανισμό, ζούσαν στη Συρία πριν από την έναρξη της σύγκρουσης στις 15 Μαρτίου 2011, οι περισσότεροι στην επαρχία Χασάκα.