9 Μάρτιος 2015, 19:53 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Μάρτιος 2015, 19:36

Συνελήφθη στο αεροδρόμιο με 6 κιλά κοκαΐνη σε κάλτσες!

  • Συνελήφθη στο αεροδρόμιο με 6 κιλά κοκαΐνη σε κάλτσες!
    Kοκαΐνη βάρους 5.940 γραμμαρίων

Για εισαγωγή ποσότητας κοκαΐνης στην ελληνική επικράτεια συνελήφθη το απόγευμα της Κυριακής, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» 38χρονος Βραζιλιάνος προερχόμενος από το Σάο Πάολο της Βραζιλίας μέσω Ντουμπάι.

Πρόκειται για… λαβράκι, καθώς από την έρευνα της αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι αποτελεί μέλος ευρύτερου κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική προς χώρες της Ευρώπης.

Ο Βραζιλιάνος, ο οποίος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, μετέφερε κοκαΐνη βάρους 5.940 γραμμαρίων σε σακίδιο πλάτης, μέσα σε πέντε μεταλλικά κουτιά, στο εσωτερικό των οποίων υπήρχαν κάλτσες και εντός αυτών 292 ανισοβαρείς αυτοσχέδιες κυλινδρικές συσκευασίες, περιτυλιγμένες αεροστεγώς με μονωτική ταινία.

Οι αξιωματικοί της Δίωξης εκτιμούν πως τα «αυγά» θα τα κατάπινε στην Αθήνα άλλο μέλος του κυκλώματος, προκειμένου να μεταφέρει αυτές τις ποσότητες σε άλλες χώρες της ΕΕ.

Ο δράστης δεν συνεργάζεται με τις Αρχές, και οι αξιωματικοί της Δίωξης πιστεύουν ότι μέρος της ποσότητας θα έμενε για διακίνηση σε περιοχές της Αθήνας και κυρίως στο Κολωνάκι (καθώς πρόκειται για κοκαΐνη πολύ μεγάλης καθαρότητας).