Ασφαλιστικά μέτρα στη «10η Εντολή» από συγγενείς θύματος

  • Ασφαλιστικά μέτρα στη «10η Εντολή» από συγγενείς θύματος
    Το ισόγειο σπίτι στο κέντρο του χωριού όπου εκτυλίχθηκε η οικογενειακή τραγωδία

Με ασφαλιστικά μέτρα κατά του τηλεοπτικού σταθμού Alpha και του σκηνοθέτη Πάνου Κοκκινόπουλου οι γονείς, ο αδερφός και η θεία της δασκάλας που είχε αποκεφαλιστεί από τον σύζυγό της στη Σαντορίνη προσπαθούν να εμποδίσουν την προβολή επεισοδίου της τηλεοπτικής σειράς «10η Εντολή».

Η υπόθεση που είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη το καλοκαίρι του 2008, και αναμενόταν να μεταφερθεί στη μικρή οθόνη, αφορά τη δολοφονία της 25χρονης γυναίκας από τον σύζυγό της. Στις 3 Αυγούστου, λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, και έπειτα από έναν έντονο καβγά, ο 31χρονος της επιτίθεται αιφνιδιαστικά με κουζινομάχαιρο. Την αποκεφαλίζει ενώ είναι ακόμα ζωντανή, ενώ συνολικά την μαχαίρωσε 10 φορές. Λίγο νωρίτερα είχε κάνει το ίδιο και με το σκύλο της, πετώντας το κεφάλι του άτυχου ζώου στο δρόμο έξω από το σπίτι τους.

Στη συνέχεια διένυσε πάνω από 800 μέτρα μέσα στους δρόμους του χωριού Βουρβούλο κρατώντας από τη μία το ματωμένο μαχαίρι (30 εκατοστών) και από την άλλη το κομμένο κεφάλι της συζύγου του.

Αστυνομικοί είχαν προσπαθήσει να τον σταματήσουν αλλά ο δράστης, εκτός ελέγχου, τραυμάτισε τρία άτομα προτού συλληφθεί τραυματισμένος και ο ίδιος.

Ο συζυγοκτόνος καταδικάστηκε για την ανθρωποκτονία σε ισόβια από το δευτεροβάθμιο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αιγαίου. Στην ποινή του προστέθηκαν επιπλέον 25 χρόνια κάθειρξης για απόπειρα ανθρωποκτονίας, καθώς κατά την καταδίωξή του από αστυνομικούς μπήκε στο αντίθετο ρεύμα με το αυτοκίνητο του, ενώ τραυμάτισε και δύο γιατρούς που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες.