9 Μάρτιος 2015, 18:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Μάρτιος 2015, 18:03

Κοντονής σε Πλατινί: Εξετάζουμε τον αποκλεισμό των ομάδων μας από την Ευρώπη!

  • Κοντονής σε Πλατινί: Εξετάζουμε τον αποκλεισμό των ομάδων μας από την Ευρώπη!
    Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, τα είπε σήμερα με τον πρόεδρο της UEFA (φωτ.: Αλέξανδρος Βλάχος / ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σε καλό κλίμα συναντήθηκαν σήμερα στην Ελβετία και συζήτησαν για την πάταξη της βίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής με τον πρόεδρο της UEFA Μισέλ Πλατινί και εκπροσώπους της FIFA. Τόσο ο Πλατινί όσο και οι εκπρόσωποι της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας συμφώνησαν με τα μέτρα της κυβέρνησης που έχουν να κάνουν με το ηλεκτρονικό εισιτήριο, τις κάμερες ασφαλείας στα γήπεδα και την αυστηροποίηση των ποινών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η βασική διαφωνία αφορούσε το θέμα της ανάδειξης της διοίκησης της ομοσπονδίας (σ.σ.: το εκλογικό σύστημα) και της διαφάνειας στη λειτουργία, με τον Σταύρο Κοντονή να επιθυμεί διεύρυνση της εκλογικής βάσης, αλλά την UEFA να εκφράζει αντιρρήσεις αφού οι εγχώριες ομοσπονδίες αναδεικνύονται διεθνώς από τις ψήφους των τοπικών ενώσεων και όχι των σωματείων.

Όπως γίνεται αντιληπτό, αυτό έχει να κάνει με το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, για το οποίο η UEFA και η FIFA δεν θέλουν καμία ανάμιξη από την κυβέρνηση.

Γι’ αυτόν το λόγο ορίστηκε νέο ραντεβού στις 30 Μαρτίου και ένα μήνα μετά η ελληνική κυβέρνηση θα πάρει τις αποφάσεις που κρίνει σκόπιμες στο νομοθετικό επίπεδο, ενώ είναι αποφασισμένη να φτάσει ακόμα και στα άκρα με αποκλεισμό των ελληνικών ομάδων από τα ευρωπαϊκά κύπελλα!

«Κατά τη συζήτηση, η οποία έγινε σε πνεύμα αλληλοκατανόησης, τονίστηκε ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να δώσει τέλος στις πολυετείς παθογένειες του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου –κυρίως στη βία και στη φοροδιαφυγή–, και μπροστά σ’ αυτήν την προοπτική εξετάζει το ενδεχόμενο της μη συμμετοχής των ελληνικών ομάδων στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Κοντονής μετά το ραντεβού.

Συνεχίζοντας, σημείωσε ότι «υπήρξε ταύτιση απόψεων σε πάρα πολλά θέματα» και πως «ρητά μας αναφέρθηκε ότι για τα θέματα της φοροδιαφυγής και της χειραγώγησης των αγώνων, θα βοηθήσουν την ελληνική κυβέρνηση σε όποια πρωτοβουλία κρίνει αυτή απαραίτητη να λάβει».