Δηλώσεις και άγριες διαθέσεις από Ντάισελμπλουμ και Σόιμπλε

  • Επιμένει στη σκληρή γραμμή ο Σόιμπλε

Εάν τα πράγματα για την Ελλάδα είναι όπως τα περιέγραψαν προτού μπουν στη συνεδρίαση του Eurogoup οι Γερούν Ντάισελμπλουμ και Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τότε ο Γιάνης Βαρουφάκης θα περάσει δύσκολες ώρες.

Ο επικεφαλής του Eurogroup όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για το αν υπάρχει περίπτωση χρεοκοπίας είπε χαρακτηριστικά: «αν συνεχίσουμε σε αυτή τη διεργασία όχι, αλλά χάνουμε χρόνο».

​Γερούν Ντάισελμπλουμ: Δεν υπάρχει πραγματική πρόοδος στις συζητήσεις με την Ελλάδα, και ο χρόνος εξαντλείται.

Επίσης, σε ερώτηση για το αν υπάρχει έτοιμη έκθεση σε περίπτωση Grexit, ανέφερε πως δεν πιστεύει ότι τέτοιου τύπου συζητήσεις βοηθούν, σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα έχει ουσιαστικό μέλλον στην ΕΕ», αλλά και πως «είναι θέμα των Ελλήνων να διασφαλίσουν το μέλλον της χώρας».

Από την πλευρά του ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ανέφερε πως περιμένει τα συμπεράσματα της τρόικας (χρησιμοποίησε δυο φορές τον όρο), τονίζοντας παράλληλα πως «οι Έλληνες πρέπει να υλοποιήσουν αυτά τα οποία έχουν υποσχεθεί».

«Δεν υπάρχει τίποτα καινούριο για την Ελλάδα. Δεν είναι το βασικό θέμα συζήτησης», είπε χαρακτηριστικά, ενώ όσον αφορά στα περί δημοψηφίσματος ή εκλογών, ανέφερε πως δεν θα αποφασίσουν οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών γι’ αυτό.