10 Μάρτιος 2015, 07:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Μάρτιος 2015, 14:39

Μάρτης… γδάρτης: Βροχές, καταιγίδες και χιόνια σε όλη τη χώρα

  • Μάρτης… γδάρτης: Βροχές, καταιγίδες και χιόνια σε όλη τη χώρα

Τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα και λίγα χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά και ημιορεινά προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Αναλυτικά:

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις αρχικά αυξημένες στα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Ασθενείς τοπικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως μετά το μεσημέρι και ασθενείς χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα (πάνω από 1100μ). Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα από ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 8 έως 14°C. Ενώ στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη θα εκδηλωθούν αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι τα απόγευμα και λίγα χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 6 έως 9°C.

Σε Μακεδονία και Θράκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές (ενδεικτικό υψόμετρο πάνω από 500μ). Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 10°C, ενώ στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά, την Ήπειρο και τη δυτική Πελοπόννησο θα εκδηλωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα νότια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Λίγα χιόνια αναμένονται στα ορεινά.  Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15°C, ενώ στην περιοχή της Ηπείρου θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο περιμένουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο πάνω από 600 μ). Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα των νοτιότερων περιοχών το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15°C, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 7 έως 16°C.
 
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα περιμένουμε λίγες νεφώσεις στα βόρεια τοπικά αυξημένες όπου θα σημειωθούν σποραδικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 10 έως 17°C, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.