9 Μάρτιος 2015, 16:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Απρίλιος 2015, 18:20

Στο σκαμνί 64 για τα μαύρα ταμεία της Siemens!

  • Στο εδώλιο Χριστοφοράκος και άλλοι 17 για το C4I
    O πρώην διευθύνων σύμβουλος της Siemens Μιχάλης Χριστοφοράκος

Βούλευμα-βόμβα του Συμβουλίου Εφετών στέλνει στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων 64 κατηγορούμενους προκειμένου να λογοδοτήσουν για τη σύμβαση 8002 που αφορούσε την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ μέσω των μαύρων ταμείων της Siemens. Η παραπομπή τους σε δίκη έρχεται πάντως δέκα χρόνια μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου και τις πρώτες δικαστικές έρευνες.

Σύμφωνα με το βούλευμα, παραπέμπονται να δικαστούν οι Μιχάλης Χριστοφοράκος, Χρήστος Καραβέλας, Ηλίας Γεωργίου, Πρόδρομος Μαυρίδης, Θεόδωρος Τσουκάτος, αλλά και δεκατρείς Γερμανοί, πρώην στελέχη της μητρικής εταιρείας Siemens, καθώς και πρώην διευθυντικά στελέχη του ΟΤΕ.

Οι πράξεις που τους αποδίδονται, κατά περίπτωση, είναι: ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, ενεργητική και παθητική δωροδοκία, καθώς και συνέργεια στις πράξεις αυτές. Με το ίδιο βούλευμα απαλλάσσονται από την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης 80 κατηγορούμενοι, καθώς και κάποιοι εξ αυτών για επιμέρους πράξεις λόγω παραγραφής.

Απαλλακτικό είναι το βούλευμα για όλες τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν οι κόρες του καταζητούμενου Χρήστου Καραβέλα, Σαλίνα, Αλεξία και Φοίβη. Τέλος διατηρούνται τα εντάλματα σύλληψης σε βάρος του Μιχάλη Χριστοφοράκου, του Χρήστου Καραβέλα και του τραπεζίτη Ζαν-Κλοντ Όσβαλντ.