9 Μάρτιος 2015, 14:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Μάρτιος 2015, 14:01

Συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα με Γκουρία και Γιούνκερ

  • Συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα με Γκουρία και Γιούνκερ
    Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Αλέξανδρος Βλάχος

Με τη... βαλίτσα στο χέρι θα βρίσκεται ο πρωθυπουργός αυτήν την εβδομάδα. Σε μια προσπάθεια να πείσει περισσότερους και να βρει συμμάχους στις θέσεις του, ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει την Πέμπτη στον ΟΟΣΑ στο Παρίσι και θα συναντηθεί και με τον επικεφαλής Άνχελ Γκουρία, τον οποίο είχε δει πρόσφατα και στην Αθήνα.

Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει για τα επόμενα βήματα της κυβέρνησής του, καθώς επίσης και για τις μεταρρυθμίσεις που θα γίνουν στην Ελλάδα προκειμένου να αποκατασταθούν η δημόσια διοίκηση και η κοινωνική δικαιοσύνη, αλλά και να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή.

Την Παρασκευή στις 09:00 (τοπική ώρα) θα συναντηθεί στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για να συζητήσουν το πώς η Ελλάδα θα αξιοποιήσει ευρωπαϊκά κονδύλια για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Παράλληλα ο Αλέξης Τσίπρας θα τον ενημερώσει για το τι περιλαμβάνει το σχέδιο νόμου που αναμένεται να ψηφιστεί τις επόμενες μέρες και αφορά τα μέτρα για την ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα, αλλά και για τους χειρισμούς της κυβέρνησης μετά το σημερινό Eurogroup και ενόψει της ερχόμενης Συνόδου Κορυφής που είναι προγραμματισμένη για τις 19 και 20 Μαρτίου.