9 Μάρτιος 2015, 11:53 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Μάρτιος 2015, 11:52

Φοβήθηκα και έβγαλα λεφτά στο εξωτερικό, είπε ο Χαρδούβελης

  • Φοβήθηκα και έβγαλα λεφτά στο εξωτερικό, είπε ο Χαρδούβελης
    Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Αλέξανδρος Μπελτές

Με επιχειρήματα που πείθουν για το νόμιμο αλλά όχι για το ηθικό της ιστορίας των χρημάτων που έβγαλε λίγα-λίγα στο εξωτερικό, εμφανίστηκε σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό Star ο τέως υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.

«Ναι, έκανα τις μεταφορές αυτές», είπε, προσθέτοντας ότι «είναι χρήματα που έχω δηλώσει, έχουν φορολογηθεί. Το έκανα για ασφάλεια, καθώς έχω ένα παιδί που σπουδάζει στο εξωτερικό και ένα ακόμη που ήθελα να διασφαλίσω».

Επίσης συμπλήρωσε ότι «έκανα τις μεταφορές από το σπίτι μου, και για να είμαι σίγουρος ότι τα χρήματα πάνε εκεί που θέλω, έκανα πολλές μεταφορές μικρών ποσών για να μπορώ να κάνω έλεγχο». Με αυτά τα λόγια ο τέως υπουργός δικαιολόγησε και τις πολλές μικρές καταθέσεις, αποκρύπτοντας βέβαια ότι εάν έκανε μεγάλες, θα είχε εντοπιστεί γρήγορα.

Στο ερώτημα πώς είναι δυνατό να προβαίνει σε μια τέτοια κίνηση ένας πρώην υπουργός και πρώην σύμβουλος επί οικονομικών του πρωθυπουργού, ο Χαρδούβελης τόνισε πως την περίοδο εκείνη δεν κατείχε καμία ανάλογη θέση και έδρασε όπως θα δρούσε κάθε απλός πολίτης, λες και πολλοί απλοί πολίτες είχαν λεφτά που τα έβγαζαν στο εξωτερικό!