9 Μάρτιος 2015, 12:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Μάρτιος 2015, 11:55

Κρίσιμη συνάντηση Κοντονή-Πλατινί για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου

  • Κρίσιμη συνάντηση Κοντονή-Πλατινί για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου
    Ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής (φωτ.:ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Αλέξανδρος Βλάχος)

Με τον πρόεδρο της UEFA Μισέλ Πλατινί θα συναντηθεί σήμερα στην Ελβετία ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, προκειμένου να του γνωστοποιήσει την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο και του ανακοινώσει τα μέτρα που πρόκειται να πάει η κυβέρνηση για την πάταξη της βίας.

Η συνάντηση θεωρείται κρίσιμη αφού υπάρχει το πρόβλημα του αυτοδιοίκητου του ελληνικού ποδοσφαίρου, και όποιες προσπάθειες είχαν γίνει μέχρι τώρα σκόνταφταν στην απαγόρευση των διεθνών οργανισμών στις κυβερνήσεις να εμπλέκονται στα θέματα του ποδοσφαίρου.

Αυτή τη φορά όμως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να φτάσει στα άκρα, και σύμφωνα με πληροφορίες ο Στ. Κοντονής θα θέσει στον πρόεδρο της UEFA και στους αξιωματούχους της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο χώρο του ποδοσφαίρου υποστηρίζοντας πως από τύχη δεν έχουμε θρηνήσει θύματα.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού θα περιμένει να ακούσει τις απόψεις της UEFA, αλλά η εντολή που έχει πάρει από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είναι να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα που θεωρεί σωστά, αφού η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.