8 Μάρτιος 2015, 19:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Μάρτιος 2015, 19:59

Η κυβέρνηση μαζεύει τα περί δημοψηφίσματος

  • Η κυβέρνηση μαζεύει τα περί δημοψηφίσματος
    Φωτ.: Χρήστος Ντόγας ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Γιάνη Βαρουφάκη στην Corriere dela Serra περί δημοψηφίσματος, το Μαξίμου, μέσω διαρροών, έδωσε διευκρινίσεις λέγοντας ότι ο υπουργός Οικονομικών δεν αναφέρθηκε σε δημοψήφισμα για το ευρώ. Κύκλοι από το Μαξίμου, τόνιζαν ότι  πρόκειται για δηλώσεις που δεν έγιναν ποτέ ή που με την προσθήκη «διευκρινίσεων» αλλάζουν τελείως το νόημα των απαντήσεων. Η λέξη «ευρώ» είναι προσθήκη του δημοσιογράφου γι’ αυτό και υπάρχει σε παρένθεση, λένε χαρακτηριστικά!

«Κιτρινισμός ολκής» λέει το υπουργείο Οικονομικών

Στο ίδιο κλίμα, το υπουργείο Οικονομικών, κατηγορεί την Corriere dela Serra για «κιτρινισμό ολκής» και καλεί την εφημερίδα να επανορθώσει.
«Ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε “Εμείς δεν έχουμε αγαπήσει τις καρέκλες- αν χρειαστεί, αν βρεθούμε μπροστά σε αδιαλλαξία, θα καταφύγουμε στον ελληνικό λαό είτε με εκλογές είτε με δημοψήφισμα” - προφανώς όσον αφορά το περιεχόμενο των μεταρρυθμίσεων και της δημοσιονομικής πολιτικής. Σε αυτό όμως το σημείο της συνέντευξης, η σύνταξη της εφημερίδας προσέθεσε “για το ευρώ”- κάτι που ο υπουργός ούτε είπε, ούτε εννόησε» αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών. Τις φερόμενες ως δηλώσεις Βαρουφάκη καταδίκασαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Τι λένε Παπαδημούλης - Βίτσας

Ωστόσο, δύο σημαίνοντα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης και ο βουλευτής Δημήτρης Βίτσας παίρνουν αποστάσεις στα περί δημοψηφίσματος και εκλογών.
Ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Δ. Παπαδημούλης  σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «Ο λαός μίλησε πολύ πρόσφατα και πολύ καθαρά, και η στήριξη και η εντολή για λύση εντός ευρώ έχει γίνει ακόμη πιο ισχυρή».
Από τη μεριά του ο Δημήτρης Βίτσας σημείωσε ότι «Δεν θα βάλουμε σε δημοψήφισμα την παραμονή της χώρας στην Ε.Ε. και την ευρωζώνη. Το επιχείρημα αυτό είναι μόνο διαπραγματευτικό».