8 Μάρτιος 2015, 18:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Μάρτιος 2015, 19:19

«Πέταξαν» στα μετάλλια Στεφανίδη και Μάστορας

  • «Πέταξαν» στα μετάλλια Στεφανίδη και Μάστορας

Τελευταία ημέρα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κλειστού στίβου της Πράγας φύλαγε το καλό για την Ελλάδα που είδε ξανά δικά της παιδιά στο βάθρο των νικητών της διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά το 2007! Αργυρό μετάλλιο κατέκτησαν ο Αντώνης Μάστορας στο ύψος των ανδρών και η Κατερίνα Στεφανίδη στο επί κοντώ των γυναικών!

Στους επτά ουρανούς βρεθήκαμε με δύο άλματα! Αυτό της Στεφανίδη στα 4,75 μ. και του Μάστορα με επίδοση 2,31 μ., που αποτελεί νέο ατομικό ρεκόρ!

Με το ίδιο ύψος αλλά καλύτερες προσπάθειες κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ύψος ο Ρώσος Ντανίλ Τσιπλάκοφ, ενώ το δεύτερο αργυρό μετάλλιο πήγε στον Σιλβάνο Τσέζανι επίσης με 2,31μ.! Ο Ιταλός είχε ακριβώς τις ίδιες προσπάθειες με τον Μάστορα γι' αυτό ανέβηκαν και οι δύο στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Αυτό είναι το δεύτερο μετάλλιο που κατακτά η Ελλάδα στο ύψος στη διοργάνωση, μετά από το χάλκινο του Βασίλη Παπαδημητρίου, το 1973.

Το χρυσό μετάλλιο στο επί κοντώ των γυναικών κατέκτησε η Ρωσίδα Ανζέλικα Σιντόροβα με 4, 80 μ. και το χάλκινο η Σουηδέζα Αντζέλικα Μπένγκστον με εθνικό ρεκόρ 4,70 μ.