8 Μάρτιος 2015, 16:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Μάρτιος 2015, 17:46

Τί κρύβεται πίσω από την παραίτηση Αβραμόπουλου

  • Τί κρύβεται πίσω από την παραίτηση Αβραμόπουλου
    Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το δικό του μήνυμα φρόντισε να στείλει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος από το βήμα της Πολιτικής Επιτροπής. Ο Επίτροπος της χώρας μας στην ΕΕ έδειξε με το δικό του τρόπο την ενόχλησή του για τα όσα συνέβησαν τόσο στο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και με τα όσα γίνονται στη ΝΔ υποβάλλοντας την παραίτησή του από τη θέση του αντιπροέδρου της ΝΔ.

Μπορεί να επικαλέστηκε φόρτο εργασίας λόγω Κομισιόν αλλά οι λόγοι της διαφοροποίησής του είναι βαθύτατα πολιτικοί. Εξάλλου ο Δημήτρης Αβραμόπουλος αιφνιδίασε την ηγεσία και τον Σαμαρά μια και κανείς δεν το γνώριζε, παρά τα όσα διέρρεαν από την Συγγρού.

Λίγα λεπτά αφού ο Αντώνης Σαμαράς, από το βήμα της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, είχε στείλει και μάλιστα εν μέσω αποθέωσης, σαφές και ηχηρό μήνυμα πως δεν θα εγκαταλείψει την ηγεσία, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ανακοίνωσε την απόφασή του να παραιτηθεί από τη θέση του αντιπροέδρου του κόμματος. Ο Επίτροπος Μετανάστευσης επικαλέστηκε τα καθήκοντά του στην Κομισιόν ως λόγο παραίτησης, ενώ έκανε αρχηγική παρέμβαση κατά την ομιλία του, ζητώντας να «τελειώσουμε σήμερα με τη φοβική ΝΔ» και σημειώνοντας πως πρέπει να αναγνωριστεί πως μεγάλος μέρος του λαού γύρισε την πλάτη στο κόμμα και πρέπει η Συγγρού να σταματήσει να αποδίδει την ήττα στην παροχολογία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ζήτησε ακόμη οι νέοι αντιπρόεδροι της ΝΔ να είναι από εκπροσώπους της νέας γενιάς της ΝΔ, ώστε να γεφυρωθεί το χάσμα γενεών στην παράταξη.