8 Μάρτιος 2015, 10:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Μάρτιος 2015, 10:24

Βροχερή Κυριακή με κρύο και σποραδικές καταιγίδες

  • Βροχερή Κυριακή με κρύο και σποραδικές καταιγίδες

Τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά και τα βόρεια ημιορεινά προβλέπει για σήμερα Κυριακή 8 Μαρτίου η ΕΜΥ. Τα φαινόμενα στα ανατολικά, θα είναι κατά τόπους έντονα, βαθμιαία όμως θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά στο βόρειο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Αναλυτικά:

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Ασθενείς χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα (πάνω από τα 1100 μέτρα). Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά (πάνω από τα 500 μέτρα). Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές καταιγίδες. Τα φαινόμενα αρχικά στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι κατά τόπους έντονα και βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές (ενδεικτικό υψόμετρο πάνω από 300μ.) θα σημειωθούν χιονοπτώσεις οι οποίες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι μέχρι το μεσημέρι κατά τόπους πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7, στα ανατολικά 8 με 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 7 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές στο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο περιμένουμε  νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά καθώς και τα ημιορεινά της Θεσσαλίας (πάνω από 500μ.). Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα κυρίως των νοτιότερων περιοχών. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα βόρεια τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές αλλά και σταδιακή βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 7 με 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση και στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.