7 Μάρτιος 2015, 20:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Μάρτιος 2015, 20:47

Πλημμύρες σε Ξάνθη, Ροδόπη και Μεσσηνία

  • Πλημμύρες σε Ξάνθη, Ροδόπη και Μεσσηνία

Σοβαρά προβλήματα έχει δημιουργήσει σε περιοχές της Θράκης, η παρατεταμένη βροχόπτωση των τελευταίων ωρών, που, κατά τόπους, συνοδεύεται από ισχυρούς ανέμους.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις στους νομούς Ξάνθης και Ροδόπης για άντληση υδάτων από αυλές, υπόγεια και ισόγεια σπίτια, όπως επίσης και για κοπές δένδρων.

Στη Ροδόπη, πυροσβέστες απεγκλώβισαν δύο ηλικιωμένους από τα σπίτια τους, ενώ στην Ξάνθη πλημμύρισαν αγροτικές καλλιέργειες.

Λιγότερα είναι τα προβλήματα από τη νεροποντή στην Αλεξανδρούπολη.

Απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των φορτηγών στην Εγνατία οδό

Από νωρίς το απόγευμα, με απόφαση των αστυνομικών διευθύνσεων Ροδόπης και Ξάνθης, απαγορεύτηκε η κυκλοφορία όλων των φορτηγών αυτοκινήτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Εγνατίας οδού, μεταξύ του δυτικού ανισόπεδου κόμβου Κομοτηνής και του ανισόπεδου κόμβου Βαφέικων Ξάνθης.

Η απόφαση αυτή ελήφθη, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, ενώ η κυκλοφορία για τα συγκεκριμένα οχήματα διεξάγεται, μέσω της εθνικής οδού Κομοτηνής – Πόρτο Λάγος – Ξάνθης.

Φούσκωσαν χείμαρροι στο Δήμο Οιχαλίας

Οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών δημιούργησαν σοβαρά πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή του Δήμου Οιχαλίας.

Από τη βροχή φούσκωσαν χείμαρροι και πλημμύρισαν δρόμοι. Τα νερά έχουν καλύψει μεγάλες εκτάσεις από το Διαβολίτσι ως το Ζευγολατιό και ελαιώνες έγιναν μια απέραντη λίμνη, ενώ περισσότερα από δέκα σπίτια και ποιμνιοστάσια πλημμύρισαν στην περιοχή, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους της 'Ανω Μεσσηνίας και σημαντικές ζημιές.

Μικρότερης έκτασης προβλήματα από την κακοκαιρία σημειώθηκαν στην περιοχή του Βασιλικού, της Πολίχνης, αλλά και της αρχαίας Μεσσήνης όπου προκλήθηκε μικρής έκτασης κατολίσθηση. Συνεργεία του Δήμου και της Περιφέρειας επιχειρούν βοηθώντας τους πληγέντες από την κακοκαιρία.