7 Μάρτιος 2015, 18:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Μάρτιος 2015, 18:07

Σφοδρή επίθεση από την Άγκυρα κατά του Πάνου Καμμένου

  • Σφοδρή επίθεση από την Άγκυρα κατά του Πάνου Καμμένου
    Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος παρακολουθεί άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού από την φρεγάτα «Σπέτσαι». Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Απαράδεκτες» χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, «τις δραστηριότητες και τις δηλώσεις», όπως αναφέρει, του υπουργού Άμυνας της Ελλάδας. Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε αργά το μεσημέρι στην Άγκυρα, επισημαίνεται ότι «ο Έλληνας υπουργός Άμυνας από τη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντα του έχει μία προκλητική συμπεριφορά απέναντι στην Τουρκία, και αυξάνει την ένταση στο Αιγαίο».

«Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να ελέγξει την ανεύθυνη αυτή συμπεριφορά το ταχύτερο δυνατόν», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Είναι ολοφάνερο ότι η συνέχιση των ανεύθυνων κινήσεων θα αυξήσουν την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και στο Αιγαίο. Η κατάσταση αυτή θα ζημιώσει την ανάπτυξη των σχέσεων και θα δυσκολεύσει την λύση των προβλημάτων στο Αιγαίο», προστίθεται.

«Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της στο Αιγαίο, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου», επαναλαμβάνει η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών και καταλήγει: «Επισημαίνουμε για μία ακόμα φορά την ανάγκη να αξιοποιήσουμε τους υπάρχοντες μηχανισμούς διπλωματικού διαλόγου, για την λύση των προβλημάτων στο Αιγαίο».