7 Μάρτιος 2015, 15:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Μάρτιος 2015, 16:20

Βαρύ πλήγμα στους τζιχαντιστές του Ι.Κ. από τη συμμαχική αεροπορία (βίντεο)

  • Βαρύ πλήγμα στους τζιχαντιστές του Ι.Κ. από τη συμμαχική αεροπορία (βίντεο)
    Ο υπουργός Άμυνας του Ιράκ Χαλίτ Ελ Ουμπεϊντί, επισκέφθηκε τους νομούς Σελαχατίν και Αμπάρ.

Στρατηγικής σημασίας ήττες έχουν υποστεί οι δυνάμεις των τζιχαντιστών του Ι.Κ. στο έδαφος της ιρακινής επικράτειας. Σε αεροπορικές επιθέσεις των δυνάμεων της συμμαχίας στις πόλεις Σελαχατίν και Αμπάρ του Ιράκ, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 386 τζιχαντιστές, γεγονός που κατάφερε βαρύ πλήγμα στη στρατιωτική δύναμη του Ι.Κ. στις περιοχές αυτές.

Ο υπουργός Άμυνας του Ιράκ Χαλίτ Ελ Ουμπεϊντί, επισκέφθηκε τους νομούς Σελαχατίν και Αμπάρ, όπου έγιναν οι αεροπορικές επιθέσεις, οι οποίες σημειωτέον υποστηρίζονται από επιχειρήσεις εδάφους.

Ταυτοχρόνως τα ιρακινά ΜΜΕ δημοσίευσαν βίντεο με τις περιοχές που έχει ανακαταλάβει ο ιρακινός στρατός, κάνοντας αναφορές στις βαριές απώλειες των τζιχαντιστών.

Μετά την ανακατάληψη των νομών Ντιγιάλα και Σελαχατίν, ο ιρακινός στρατός έχει περικυκλώσει την πόλη Τικρίτ, γενέτειρα του Σαντάμ Χουσεΐν. Στις επιθέσεις εναντίον του Τικρίτ με πυροβολικό και πυραύλους κατιούσα, έχουν χάσει τη ζωή τους 150 τζιχαντιστές.
Στόχος των ιρακινών δυνάμεων αλλά και των συμμάχων τους, είναι η ανακατάληψη του Τικρίτ, για να ακολουθήσει η επίθεση ανακατάληψης της Μοσούλης, τον Απρίλιο ή τον Μάιο.

Η απελευθέρωση της Μοσούλης από τους τζιχαντιστές, θα επιφέρει σοβαρό πλήγμα στο Ι.Κ., του οποίου η δύναμη θα περιοριστεί σε ορισμένες σημαντικές πόλεις της Συρίας, όπως η Ράκα και η Ντερ Ζορ, ενώ θα έχει γίνει αρκετά πιο εύκολη η εξουδετέρωση και η συντριβή του από τις συμμαχικές δυνάμεις.