7 Μάρτιος 2015, 15:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Μάρτιος 2015, 15:29

Ρόδος: Λαμπροί εορτασμοί για την 67η επέτειο της ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα

  • Ρόδος: Λαμπροί εορτασμοί για την 67η επέτειο της ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα
    Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου συμμετέχουν στις εκδηλώσεις στη Ρόδο για την 67η επέτειο ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα. Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με παρέλαση στο κέντρο της πόλης, παρουσία της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου, του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Μιχάηλ Κωσταράκου, κορυφώθηκαν στη Ρόδο οι εορτασμοί για την 67η επέτειο της ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα. Ανάλογες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου.

Στις εκδηλώσεις εορτασμού παρέστησαν επίσης οι βουλευτές Δωδεκανήσου Ν. Σαντορινιός, Δ. Γάκης, Μ. Κόνσολας, Δ. Κρεμαστινός και πολύς κόσμος, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι στην διάρκεια της παρέλασης πέταξαν πάνω από την πόλη αεροπλάνα της πολεμικής αεροπορίας.

Η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει ειδική συνεδρίαση της Βουλής για την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου, επισημαίνοντας επίσης ότι και σήμερα η χώρα μας δίνει μάχη για να απελευθερωθεί από πρακτικές και τακτικές που είναι μέγγενη για την δημοκρατία στην Ευρώπη.

Στην σπουδαιότητα της εθνικής επετείου αναφέρθηκε στις δικές του δηλώσεις ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος τονίζοντας ότι η επέτειος εορτάζεται με μια μεγάλη παρέλαση χωρίς μπάρες και με ενωμένο όλο τον ελληνικό λαό.

«Η Ελλάδα ενωμένη, ο λαός ενωμένος, μπορεί να αντιμετωπίσει κάθε απειλή είτε αυτή είναι πολεμική είτε είναι οικονομική. Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει» υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.