7 Μάρτιος 2015, 12:53 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Μάρτιος 2015, 13:04

O Σύλλογος Ποντίων Πάτρας τιμά την Ημέρας της Γυναίκας

  • O Σύλλογος Ποντίων Πάτρας τιμά την Ημέρας της Γυναίκας

Βραδιά αφιερωμένη στις γυναίκες, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, διοργανώνει ο δραστήριος Σύλλογος των Ποντίων της Πάτρας, αναγνωρίζοντας τη μεγάλη προσφορά και τη δυναμική παρουσία της γυναίκας σε όλους τους τομείς της κοινωνίας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή 8 Μαρτίου, στις 6.00 το απόγευμα, στην Εστία του Φάρου, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ελ. Βενιζέλου 38 και Σολωμού (κτήριο ΑΔΕΠ).

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, από την Λαμπρινή Παπαχρυσανθάκη, πρόεδρο του ομίλου εθελοντών κατά του καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ Ν. Αχαΐας» και τον Απόλλωνα Ζυγομάλλα, ιατρό χειρουργό.

Αναφορά στην Πόντια γυναίκα

Στο δεύτερο μέρος, θα γίνει αναφορά στην Πόντια γυναίκα, από την Σοφία Καρασαββίδου – Χαραλαμποπούλου, εκπαιδευτικό και μέλος του Φάρου. Επίσης, θα τιμηθεί η γνωστή σχεδιάστρια μόδας Κονδυλία Καστανίδη, για την απόφασή της να ονομάσει την εταιρεία της EnoeMe, τίτλο που παραπέμπει στην Οινόη του Πόντου και να τιμήσει έτσι την ποντιακή της καταγωγή, ενώ θα απονεμηθούν τιμητικές διακρίσεις στην Ελισάβετ Καπαγερίδου (εκπαιδευτικό, συγγραφέα), Μαρία Κοσσυφίδου (εκπαιδευτικό), Σοφία Μιχαηλίδη (διακεκριμένη μουσικό) και Νίνα Μεταξά (πιανίστα), μέλη του Φάρου, που βοήθησαν με όλες τους τις δυνάμεις στις διάφορες δράσεις του συλλόγου.

Η βραδιά θα κλείσει με μουσικό πρόγραμμα, αφιερωμένο στις γυναίκες όλου του κόσμου. Στο τραγούδι θα μας ταξιδέψουν η Σοφία Μιχαηλίδη, με τις μαθήτριές της Ντόρα Μπαρδάκη και Αριάδνη Στεφανίδη. Στο πιάνο θα συνοδεύουν, η καταξιωμένη πιανίστα Νίνα Μεταξά και η νέα ταλαντούχα Συμέλα Λαζαρίδη.

Από την εκδήλωση αυτή, δεν θα μπορούσαν να λείψουν οι ποντιακοί χοροί, που όπως κάθε χρόνο την ημέρα αυτή, χορεύουν οι γυναίκες του χορευτικού τμήματος του Φάρου. Θα προσφερθούν γλυκίσματα, τα οποία είναι ευγενική προσφορά των ζαχαροπλαστείων CARAVEL. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους.