7 Μάρτιος 2015, 10:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Μάρτιος 2015, 10:19

Κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες

  • Κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Σε ανατολική Μακεδονία, Θράκη, ανατολική νησιωτική χώρα και κατά περιόδους στο Ιόνιο, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπει για σήμερα Σάββατο η ΕΜΥ. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στα ορεινά και ημιορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η θερμοκρασία σε πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Αναλυτικά:

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και πιθανώς τις πρωινές ώρες καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία βόρειοι 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές περιοχές και σε ημιορεινές περιοχές (ενδεικτικό υψόμετρο πάνω από 400 μ.). Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Σποραδικές καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές στο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 7 με 8 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά θα είναι νότιοι 3 με 4 και βαθμιαία βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται  στα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Στα νότια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ και βαθμιαία στα βόρεια βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.