6 Μάρτιος 2015, 23:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Μάρτιος 2015, 00:12

Κοτζιάς: Εάν η Ελλάδα καταρρεύσει οικονομικά η Ευρώπη θα γεμίσει τζιχαντιστές

  • Κοτζιάς: Εάν η Ελλάδα καταρρεύσει οικονομικά η Ευρώπη θα γεμίσει τζιχαντιστές

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς μιλώντας στο περιθώριο της άτυπης συνάντησης των Υπ. Εξ. της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Ρίγα της Λετονίας, κατηγορώντας την Γερμανία ότι προσπαθεί να πνίξει την Ελλάδα και προειδοποιώντας ότι εάν καταρρεύσουμε οικονομικά η Ευρώπη θα γεμίσει τζιχαντιστές.

«Οι Γερμανοί θέλετε να πάθουμε ασφυξία. Οκ... Μας κατηγορείτε ότι σπαταλήσαμε λεφτά... Δεν μπορεί κανείς να αρνείται στην Ελλάδα πράγματα που έχει δώσει στην Γερμανία» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών αναγκάζοντας τα γερμανικά και διεθνή ΜΜΕ να ασχοληθούν σοβαρά με το θέμα.. 
Ο Νίκος Κοτζιάς παράλληλα προειδοποίησε ότι η Ευρώπη θα πλημμυρίσει με μετανάστες και τζιχαντιστές εάν καταρρεύσει οικονομικά η Ελλάδα.

«Θα υπάρξουν εκατομμύρια μετανάστες και χιλιάδες τζιχαντιστές που θα έρθουν στην Ευρώπη, αν καταρρεύσει οικονομικά η Ελλάδα. Τα δυτικά Βαλκάνια δεν είναι σταθεροποιημένα και μετά έχουμε την Ουκρανία, τη Συρία, το Ιράκ και τη Βόρεια Αφρική. Αυτό είναι ένα δρεπάνι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός. 

Σχολιάζοντας δε το τρόπο με τον οποίο παρουσιάζεται η κατάσταση στην Ελλάδα από τα ΜΜΕ και τους πολιτικούς των άλλων χωρών της ευρωζώνης είπε ότι «ό,τι μας κάνουν είναι πολιτιστικός ρατσισμός. Είναι αναγκαιότητα για το μέλλον της Ευρώπης να βρει κανείς άλλον τρόπο συμπεριφοράς για την Ελλάδα. Είναι επίσης γεωστρατηγική αναγκαιότητα. Αντ’ αυτού όμως επιχειρήθηκε να συντριβεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήδη από τις πρώτες ημέρες. Τώρα επιλέγει κανείς να το κάνει αυτό σιγά- σιγά... Τι θα έρθει μετά; Δεξιός εξτρεμισμός και χάος».