6 Μάρτιος 2015, 19:32 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Μάρτιος 2015, 19:20

Αθώος ο Κασιδιάρης για το χαστούκι στην Κανέλλη

  • Αθώος ο Κασιδιάρης για το χαστούκι στην Κανέλλη
    Φωτ.: Παντελής Σαίτας (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Την αθώωση του Ηλία Κασιδιάρη για τα  χαστούκια που έριξε στη Λιάνα Κανέλλη κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής αποφάσισε  το Μονομελές Πλημμελειοδικείο. Το δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας που ζητούσε την παύση της ποινικής δίωξης σε βάρος του προφυλακισμένου βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα ο κατηγορούμενος έπρεπε να απαλλαγεί από το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης που είχε απαγγελθεί αυτεπαγγέλτως από την Εισαγγελία εναντίον του. Όπως είπε στην πρότασή του, ο Ηλίας Κασιδιάρης θα μπορούσε να κηρυχθεί ένοχος για απλή σωματική βλάβη αλλά χρειαζόταν έγκληση από την παθούσα μέσα σε ένα τρίμηνο. Στην αγόρευσή του ο εισαγγελικός λειτουργός είπε ότι «ένας άνδρας δεν χτυπάει μια γυναίκα».

Κατά την ανακοίνωση της απόφασής της η πρόεδρος του δικαστηρίου απευθυνόμενη στον Ηλία Κασιδιάρη χαρακτήρισε απαράδεκτη την συμπεριφορά του. «Έπρεπε να ζητήσετε μια συγγνώμη» είπε η δικαστής, ενώ ανέφερε: «Το δικαστήριο δεν δικάζει με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, αλλά με τα πραγματικά περιστατικά. Το αδίκημα που διαπράξατε ήταν απλή σωματική βλάβη και παύει η δίωξη σε βάρος σας».

Οργισμένη ήταν η αντίδραση της Λιάνας Κανέλλη η οποία τόνισε ότι δεν ακούστηκε «αθώος» στην αίθουσα και δεν είναι. «Ο ελληνικός λαός είδε πολύ καλά και την πράξη και τον στόχο. Δεν καταδικάστηκε για τυπικούς λόγους, γιατί είχα πει ότι δεν θα κάνω μήνυση. Μία έκκληση κάνω σε όλους, τα μάτια σας στους στόχους της Χρυσής Αυγής», ανέφερε η βουλευτής του ΚΚΕ.