6 Μάρτιος 2015, 16:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Μάρτιος 2015, 17:26

Νέα σύλληψη για την υπόθεση Ξηρού και την επιχείρηση «Γοργοπόταμος»

  • Νέα σύλληψη για την υπόθεση Ξηρού και την επιχείρηση «Γοργοπόταμος»
    Φωτ. αρχείου (Συμέλα Παντζαρτζή / ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο γραφείο του ειδικού εφέτη ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί για έναν σάκο με μηνύματα και αντικείμενα, αλλά η Αντιτρομοκρατική προχώρησε στη σύλληψή του καθώς εκκρεμούσε ένταλμα σε βάρος του. Ο λόγος για έναν 32χρονο ο αδερφός του οποίου είναι έγκλειστος στον Κορυδαλλό κατηγορούμενος για συμμετοχή στη Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Η νέα σύλληψη σχετίζεται με την υπόθεση Ξηρού και τη σχεδιαζόμενη επίθεση στις φυλακές Κορυδαλλού με την κωδική ονομασία «Γοργοπόταμος».

Ο 32χρονος φέρεται να είχε αναλάβει τη μεταφορά σάκου με μηνύματα και αντικείμενα από τα έγκλειστα μέλη των «Πυρήνων» με αποδέκτες την Αγγελική Σπυροπούλου ή τον 39χρονο με το ψευδώνυμο «Ιάσονας» που έχουν κριθεί προφυλακιστέοι.

Σύμφωνα με την Αστυνομία τον ύποπτο σάκο είχε παραλάβει από τις φυλακές ένας άλλος 32χρονος, από τον Άγιο Δημήτριο, ο οποίος συνελήφθη την ίδια ημέρα με τον «Ιάσονα». Όμως, αφέθηκε ελεύθερος γιατί παρουσιάστηκε ο αδελφός του έγκλειστου για τους «Πυρήνες» και δήλωσε ότι ο «ταχυδρόμος» δεν είχε καμία σχέση με την υπόθεση, αλλά παρέλαβε τον σάκο μετά από δική του παράκληση, για να τον εξυπηρετήσει. Γι' αυτό τον λόγο είχε κληθεί σε απολογία προτού γίνει η σύλληψη.