6 Μάρτιος 2015, 15:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Μάρτιος 2015, 15:47

Ο Καμμένος περιοδεύει και οι Τούρκοι προκαλούν

  • Νέες τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Από το Φαρμακονήσι ξεκίνησε τη νέα περιοδεία του σε μονάδες των νησιών του Αιγαίου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ενώ την ίδια ώρα η Άγκυρα συνεχίζει να προκαλεί με παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ελικόπτερο που μετέφερε τον υπουργό Άμυνας, καθώς και τη στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων βρισκόταν στις 11:15, στη διαδικασία προσγείωσης στο Φαρμακονήσι.

Ένα λεπτό νωρίτερα, όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, ένα τουρκικό αεροσκάφος F-16 είχε πετάξει πάνω από το νησί, σε ύψος 15.000 ποδιών. Το αεροσκάφος ανήκε σε σχηματισμό ζεύγους αεροσκαφών που εισήλθε στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσεως, στις 11:13, πετώντας μεταξύ Σάμου και Κω. Ο σχηματισμός εξήλθε του FIR Αθηνών στις 11:14, πετώντας πάλι μεταξύ Σάμου και Κω. Στη συνέχεια αναχαιτίσθηκε και αναγνωρίσθηκε άμεσα από ζεύγος ελληνικών F-16 που βρίσκονταν στην περιοχή.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έχει προγραμματίσει επισκέψεις στο Αγαθονήσι, το Καστελόριζο, τη Στρογγύλη και τη Ρω.

Το Σάββατο θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη Ρόδο, για την 67η επέτειο ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων.

Τον Πάνο Καμμένο συνοδεύουν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης και ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης.