6 Μάρτιος 2015, 15:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Μάρτιος 2015, 15:04

Προθεσμία 12 ημερών πήρε η υπόθεση του γηπέδου της ΑΕΚ

  • Προθεσμία 12 ημερών πήρε η υπόθεση του γηπέδου της ΑΕΚ

Με την παρουσία ισχυρής ομάδας από πλευράς ΑΕΚ αλλά και του δημάρχου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας Άρη Βασιλόπουλο, ο οποίος εκπροσωπεί την... άλλη πλευρά, ολοκληρώθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας η εκδίκαση των προσφυγών του Δήμου και των «17 πολιτών»  κατά της κατασκευής της «Αγιάς Σοφιάς».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του tovima.gr, η εκδίκαση έγινε σε θετικό για την ΑΕΚ κλίμα ενώ φαίνεται πως και το υπουργείο Περιβάλλοντος τάσσεται υπέρ της κατασκευής του γηπέδου και κατά των δύο προσφυγών, πράγμα που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην τελική απόφαση να δοθεί η προθεσμία των 12 ημερών. Η εκπρόσωπος του υπουργείου ζήτησε αρχικά αναβολή της συζήτησης, αίτημα το οποίο απορρίφθηκε.

Η πλευρά του Δήμου είπε ότι τάσσεται υπέρ της κατασκευής του γηπέδου αλλά παράλληλα θέλει να διαφυλάξει τη δασική έκταση ενώ οι «17» υποστήριξαν ότι κανένας πολίτης δεν μπορεί να χτίσει σε δημόσια έκταση και το άλσος είναι δημόσια έκταση.

Η ΑΕΚ διαβεβαίωσε ότι το έργο για τα επίμαχα έξι στρέμματα -2,7 για το γήπεδο και 3,3 για δημόσιους χώρους- είναι συμβατό με το ρυθμιστικό σχέδιο Αττικής, ενώ 55 δέντρα από την έκταση αυτή θα αφαιρεθούν αλλά 2012 θα φυτευτούν σε άλλο σημείο του Άλσους.

Από πλευράς ΑΕΚ το παρών στη συζήτηση έδωσαν το νομικό επιτελείο της ομάδας, ο διευθυντής της Δικέφαλος 1924 Α.Ε. Νίκος Στράτος και παλαίμαχοι, Στέλιος Σεραφείδης, Θωμάς Μαύρος κ.α. και ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Αλέξης Αλεξίου.