6 Μάρτιος 2015, 14:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Μάρτιος 2015, 14:15

Διευρύνεται η λίστα Βαρουφάκη ενόψει Eurogroup

  • Διευρύνεται η λίστα Βαρουφάκη ενόψει Eurogroup

Οι έξι μεταρρυθμίσεις που ανακοίνωνε ο Γιάνης Βαρουφάκης έγιναν σήμερα επτά και αναμένονται και άλλες, με στόχο την Δευτέρα να υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup και να σταματήσει η ασφυξία σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο. Τελικά στην πρόταση υπάρχει και το θέμα των 100 δόσεων παρά τα όσα υποστήριζε η Νάντια Βαλαβάνη αλλά και κάτι που αφορά τα τυχερά παιχνίδια που μυρίζει... φόρους. Συγκεκριμένα σε non paper του Μαξίμου αναφέρονται τα παρακάτω σημεία: 

1. Ενεργοποίηση του Δημοσιονομικού Συμβουλίου με στόχο την επίτευξη εξοικονόμησης πόρων και την επέκταση της αποστολής του.
2. Μεταρρυθμίσεις με στόχο την καλύτερη προετοιμασία του Προϋπολογισμού και αναμόρφωση του Οργανικού Νόμου για τον Προϋπολογισμό.
3. Συγκρότηση ευέλικτου σώματος στοχευμένων φορολογικών ελέγχων για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Δεν θα έχει μόνιμο χαρακτήρα.
4. Βελτιώσεις στη νομοθεσία για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών. 
5. Άμεση ροή δημόσιων εσόδων μέσω της ρύθμισης του πλαισίου αδειοδότησης των ηλεκτρονικών τυχερών παιχνιδιών.
6. Μείωση γραφειοκρατίας και βελτίωση επιχειρηματικού κλίματος μέσω της βελτίωσης των παρεχόμενων δημόσιων υπηρεσιών.
7. Μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Η επιστολή με τον κατάλογο των μεταρρυθμίσεων που θα συζητηθεί στο Eurogroup, εστάλη από τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, στον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, σύμφωνα με κοινοτικές πηγές.