6 Μάρτιος 2015, 13:24 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Μάρτιος 2015, 13:18

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού για Παρασκευή και σαββατοκύριακο

  • Δεμένα τα πλοία σε Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο
    (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Βλάχος)

Το χειμωνιάτικο του πρόσωπο αποφάσισε να δείξει ο Μάρτης με χιόνια, καταιγίδες, χαλάζι και θυελλώδεις ανέμους. Με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί ότι η κακοκαιρία που ξεκίνησε να εκδηλώνεται σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα συνεχιστεί και το σαββατοκύριακο.

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι οι κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και πιθανώς χαλαζοπτώσεις, τις επόμενες ώρες θα επηρεάσουν κυρίως το Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο.

Την Παρασκευή χιόνια θα πέσουν στα ορεινά κυρίως της βόρειας και κεντρικής χώρας αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στην Ήπειρο (από τα 600μ.), στη Μακεδονία (από τα 400 μ.) και στη Θράκη (από τα 500μ.).

Το Σάββατο καθώς και την Κυριακή τα φαινόμενα θα είναι έντονα στην ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στην ανατολική νησιωτική χώρα και κατά περιόδους στο Ιόνιο, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο. Πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης. Την Κυριακή χιόνια θα πέσουν σε ανατολική Μακεδονία και Θράκη, σε περιοχές με ενδεικτικό υψόμετρο τα 300μ.