6 Μάρτιος 2015, 12:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Μάρτιος 2015, 12:38

Κανένα πρόβλημα με καταθέσεις και τράπεζες, διαβεβαίωσε ο Στουρνάρας

  • Κανένα πρόβλημα με καταθέσεις και τράπεζες, διαβεβαίωσε ο Στουρνάρας

«Υπάρχει απόλυτη στήριξη για τις ελληνικές τράπεζες, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, οι τράπεζες είναι και επαρκώς κεφαλαιοποιημένες και διασφαλίστηκε η ρευστότητά τους, άρα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις καταθέσεις» δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, έπειτα από τη σύσκεψη που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη και τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη. Στη σύσκεψη, ο Γ. Στουρνάρας τους ενημέρωσε για τη συνεδρίαση της ΕΚΤ και τις αποφάσεις που ελήφθησαν.

«Στα γενικότερα θέματα, η Τράπεζα της Ελλάδος συνδράμει το κυβερνητικό έργο, το συνδράμει βεβαίως μέσα στο πλαίσιο της συνθήκης και όπου αυτό δεν έρχεται σε αντίθεση με τη συνθήκη» πρόσθεσε ο Γ. Στουρνάρας τονίζοντας ότι «έχει πολύ μεγάλη σημασία το επόμενο Eurogroup να είναι πετυχημένο και δουλεύουμε όλοι προς την κατεύθυνση αυτήν».

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος μετέφερε επίσης τη διαβεβαίωση τόσο του πρωθυπουργού όσο και του οικονομικού επιτελείου ότι «τις επόμενες τρεις μέρες θα εργάζονται άοκνα, ώστε τη Δευτέρα να υπάρχει ένα θετικό αποτέλεσμα».

Σε μια άλλη εξέλιξη, το πρακτορείο Ρόιτερς μετέδωσε επικαλούμενο κυβερνητική πηγή ότι η Ελλάδα αποπλήρωσε εμπροθέσμως την πρώτη δόση, ύψους 310 εκατ. ευρώ, δανείου από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) που λήγει αυτό τον μήνα. Η Ελλάδα πρέπει να αποπληρώσει συνολικά 1,5 δισ. ευρώ στο ΔΝΤ σε διάστημα δύο εβδομάδων από σήμερα.